Dacă vrei să încerci ceva nou în bucătărie, rețeta de budincă de pâine este perfectă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
8 felii de pâine
unt pentru uns feliile de pâine
1 ou
150 ml lapte
150 ml smântână
vanilie
coajă de portocală răzuita cu aparatul de curăţat legume
zahăr după preferinţă
Vezi și: CLĂTITE de POST cu apă minerală. Ies PUFOASE și aromate după această REȚETĂ
Cum se prepară
Se amestecă toate ingredientele. Feliile de pâine se taie (sau nu) pe diagonală sau în orice alt fel preferaţi şi se ung cu unt. Se ia un vas termorezistent şi se unge şi el cu unt, potrivit petitchef.ro.
Se pun feliile de pâine în amestecul de ou cu lapte, se înmoaie bine cât să absoarbă lichidul şi apoi se aşează unele peste altele în vas. Se toarnă restul de lichid peste ele încet, pentru a se îmbiba cât mai bine.
Se pun la cuptor 30 de minute după care se presară cu zahăr şi se mai bagă 10 minute cu focul dat mai tare pentru a se rumeni.
Vezi și: Pâine cu bere, fără frământare. Rețeta specială și ușoară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu