Budinca turcească de griș cu zahăr ars îți va face ziua mai frumoasă, încă de la prima linguriță. Iată cum se prepară rețeta...
Publicitate
Ingrediente
- 1 cană de griș
- 1 litru de lapte
- 14 linguri de zahăr
- 2 ouă mari
- după gust: păstaie de vanilie / zahăr vanilat bourbon / esență de vanilie
- 1 bucățică lămâie - coajă rasă (dacă nu este tratată chimic)
- 100 g unt
Cum se prepară
Punem laptele la fiert cu 4 linguri de zahăr și, când fierbe, adăugăm grișul în ploaie și amestecăm bine cu telul până se îngroașă. Îl luăm de pe foc și-l lăsăm să se răcească. În timp ce se răcește, amestecăm gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr până obținem o pastă densă, iar albușurile le batem până obținem o spumă tare.
Punem 4 linguri de zahăr într-o cratiță și-l punem la topit. Peste zahărul ars 1 se poate adăuga și o lingură de unt și se tapetează bine tava cu el.
După ce se răcește un pic grișul, adăugăm untul în el și cu o paletă îl punem peste gălbenușuri și încorporăm cu o lingură sau cu telul, scrie cookpad.com. La final, adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm cu o paletă până se încorporează bine.
Punem la copt până se rumenește. Păstrați-o în frigider la răcit până a doua zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu