Buffon, la Juventus. Ce număr va avea pe tricou

Portarul Gianluigi Buffon, care a revenit joi la Juventus Torino, nu va îmbrăca tradiţionalul tricou cu numărul 1, care îi aparţine acum polonezului Wojciech Szczesny, ci va purta numărul 77, aşa cum a făcut-o în perioada în care evolua la Parma, informează agenţia EFE.

"Vreau să le mulţumesc lui Szczesny şi lui Chiellini, care mi-au oferit unul numărul 1 iar celălalt banderola de căpitan. Nu mă aflu aici pentru a lua ceva de la cineva, ci pentru a-mi aduce aportul, aşa cum am făcut-o mereu în cariera mea. Pentru mine, portarul titular al lui Juventus trebuie să aibă numărul 1, iar Szczesny va fi numărul 1. Şi sunt mândru că cineva precum 'Chiello', care este şi căpitanul naţionalei Italiei, va fi căpitan", a declarat Buffon.

Referindu-se la numărul 77, pe care l-a purtat în ultimul său sezon la Parma (2000-2001), înainte de a semna cu Juventus, Buffon a precizat: "M-am gândit la 77 pentru că reprezintă puţin din istoria mea, cea de la Parma. Mi-a purtat noroc, în acel an am ajuns la Juventus şi am făcut un sezon extraordinar".

În vârstă de 41 ani, Gianluigi Buffon a semnat joi un contract pe un sezon cu Juventus Torino, după despărţirea de campioana Franţei, Paris Saint-Germain. El urmează să fie rezerva polonezului Wijcieh Szczesny la Juventus, însă va juca un rol important în cadrul vestiarului grupării torineze. 

Buffon a evoluat timp de 17 sezoane la Juve, între 2001 şi 2018, cucerind nouă titluri de campion al Italiei, între alte trofee. El are 176 de selecţii în reprezentativa Italiei, cu care a câştigat titlul mondial în 2006.

Goalkeeper-ul italian a disputat în total 640 de meciuri în Serie A, fiind la doar şapte lungimi de recordul deţinut de Paolo Maldini, fostul fundaş al lui AC Milan (647 partide).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel