Buget 2021, vești pentru studenți, bugetari și pensionari. Florin Cîțu, TOP CONTRADICȚII de la conferința de presă

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Florin Cîțu, premier al României, a vorbit despre principalele măsuri economice din 2021, cuprinse în bugetul pe anul acesta. 

Alegeri prezidentiale 2024

Studenții, bilete gratuite la tren? Orban zice da, Cîțu spune ba

”Am văzut că a fost prezentată și informația pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenților într-un mod care nu este conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menține gratuitate pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își fac studiile” a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, astăzi. O oră mai târziu, premierul Florin Cîțu a spus: ”În ceea ce privește gratuitatea introdusă de PSD, pentru transportul pentru studenți, se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară”. 

Referitor la ceea ce spune Ludovic Orban, Florin Cîțu a răspuns: ”Ne uităm și la această variantă”, făcând apel la ce se întâmplă în Europa: ”Am fi noi cei mai generoși, deși nu suntem cei mai bogați”. 

Vezi și: Studenții nu mai au gratuit la tren. Florin Cîțu: Se modifică, se revine la 50%

Vouchere de vacanță din 2019 prelungite în 2021? Praf în ochii bugetarilor

Premierul Florin Cîțu afirmă că voucherele de vacanță de anul acesta se vor da în 2022. O formulă nefericită prin care a evitat să spună că nu se vor da vouchere de vacanță în 2021. Nu e ca și cum bugetarii ar primi în 2022 și voucherele pe 2021, dar și pe cele pe 2022. Afirmă, însă, că în 2020 nu s-a călătorit și că prelungesc voucherele de vacanță din 2019 și 2020 pentru 2021. Anul 2020 a fost, însă, anul, în care românii au fost încurajați să călătorească în țară. E greu de crezut că românii care au primit vouchere de vacanță nu le-au folosit în 2020, cu atât mai puțin în 2019. Un lucru e clar: s-au tăiat voucherele de vacanță, se face economie. 

Vezi și: Vouchere de vacanță prelungite în 2021. Florin Cîțu: Cele de anul acesta vor fi emise în 2022

Când au promis pensii majorate cu 8% era campanie electorală. Ghinion! 

”Din motive electorale, a fost modificat și pusă creșterea punctului de pensie în septembrie. Rectificăm, corectăm această problemă și va crește punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022, așa cum a fost și până acum” a spus Florin Cîțu, care a adăugat ”ca să fie foarte clar”, că anul acesta punctul de pensie este mai mare decât în 2020. Și, culmea, nu minte! Este mai mare față de august 2020, pentru că în septembrie, în prag de două rânduri de alegeri, locale și parlamentare, au fost forțați să crească pensiile, nu cu 40%, cât era prevăzut în lege, ci cu 14%, asta deși Florin Cîțu voia cu doar 10%, în calitate de ministru de Finanțe. 

Și dacă nu credeți că majorarea din 2020 a fost pur electorală, nu trebuie să ratați următoarea afirmație, de astăzi, a premierului în funcție. 

Premierul a afirmat, senin, la finalul conferinței de presă, întrebat fiind de ce nu majorează pensiile cu 8%, așa cum era trecut în proiectul de guvernare de anul trecut, că ”Programul de guvernare din Parlament? Cred că era o discuție din programul electoral... deci era programul electoral. În programul de guvernare nu scrie nimic despre măriri de pensii”. 

Din 1 ianuarie 2022, pensiile vor crește cu rata inflației. 

Iată, sunt neînțelegeri! Iată, nu mai sunt! Sau sunt? 

Pe surse, ar fi neînțelegeri în coaliția de guvernare, din cauza banilor acordați pentru mai multe ministere, care ar fi mai puțini decât s-ar fi așteptat unii miniștri USR-PLUS și UDMR. Ar fi avertizări că bugetul pe anul 2021 nu va trece de Parlament, în această formă. ”Bineînțeles că bani mai mulți s-au cerut peste tot. (...) Toți miniștrii vor mai mulți bani, așa cum și eu am cerut mai multe reforme” recunoaște Florin Cîțu. Anterior, în aceeași conferință de presă, a spus: ”Nu există divergenţe în coaliţia de guvernare pe tema bugetului.”

Vezi și: Bugetul se clatină la vot? Cîțu: Toți miniștrii vor mai mulți bani, așa cum și eu am cerut mai multe reforme

Și, dacă erați îngrijorați cu privire la sporurile bugetarilor, aflați că au scăpat de tăieri. 

Vezi și: Sporuri plafonate. Florin Cîțu, BLOCAT. De ce nu le ELIMINĂ direct?

Așa că, vorba domnului Cîțu, ”să lăsăm ipocrizia deoparte”. 

Remarcăm totuși că premierul în funcție a afirmat astăzi că a fost ”o criză economică fără precedent în 2020”. În septembrie 2020, atunci ministru de Finanțe, transmitea: ”Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în 'V'. Astăzi, nimeni nu mai neagă acest lucru.”, lăudând măsurile liberale. Revenirile fabuloase trâmbițate în 2020 se pare că sunt uitate în austerul 2021, care-și are baza economică pe un an 2020 de criză, nu de reveniri în V. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel