Societatea Comercială de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Electrica SA are prevăzut pentru 2014 un buget de investiţii de 379,014 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2014 publicat în Monitorul Oficial.
Veniturile totale ale companiei au fost stabilite la 564,32 milioane lei, iar cheltuielile la 528,755 milioane lei, Electrica urmând să încheie anul cu un profit brut de 35,565 milioane lei.
Cheltuielile cu personalul sunt preconizate la 23,481 milioane lei, din care 13,013 milioane lei cheltuieli de natură salarială. Numărul de personal prognozat la finele anului este de 149 salariaţi, iar câştigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, de 7.277,7 lei.
Pentru cheltuieli aferente contractului de mandat şi al altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete, Electrica SA are un buget de 1,402 milioane lei.
Creanţele restante ale societăţii au fost estimate la 651,605 milioane lei.
Guvernul s-a angajat în acordul cu Fondul Monetar Internaţional să listeze la bursă, în iunie 2014, furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica.
În scrisoare de intenţie încheiată între Guvernul României şi Fondul Monetar Internaţional în data de 5 martie 2014, principalele menţiuni referitoare la privatizarea S.C. Electrica S.A. sunt următoarele: separarea prin lichidare a trei societăţi regionale de întreţinere generatoare de pierderi; extragerea din Electrica a participaţiilor minoritare deţinute de Electrica la societăţile de distribuţie deja privatizate; soluţionarea problemei neplăţii de către CFR a achiziţiilor de electricitate de la Electrica; lansarea unei oferte publice iniţiale pentru pachetul majoritar din acţiunile statului, în urma majorării de capital planificate.
Lansarea ofertei este un criteriu structural de referinţă, iar termenul din scrisoare este 31 mai 2014.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu