EXCLUSIV  Bugetarii pe făraș sau cu salariile tăiate. Bogdan Chirieac, informație pe surse după problema ridicată de Mugur Ciuvică. ”Asta vor să facă și acum”

Guvernul României
Guvernul României

Se vor face sau nu tăieri la salariile bugetarilor, în contextul unui deficit de 20 miliarde de lei preconizat pentru 2023? La această întrebare au încercat să răspundă Bogdan Chirieac şi Mugur Ciuvică la emisiunea Miercurea Neagră, de la DC NEWS TV. 

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, spune că sunt trei posibilităţi pentru ajustarea bugetului, dar este sceptic cu privire la implementarea lor. 

"Sunt trei posibilităţi pentru ajustări. Tăieri de salarii la bugetari, tăieri de bugetari, adică concedieri, şi măriri de taxe. Repet, dacă lucrurile astea sunt trecute în PNRR, ele sunt trecute acolo din 2020 sau 2021. Oamenii ăştia, fiind la guvernare, nu mai pot spune că nu ştiu PNRR-ul, că l-a ţinut Ghinea secret. Dacă l-au citit, nu pot face un plan de la bun început? Să încerce să negocieze la Bruxelles cât se poate şi să încerce să prevadă lucrurile astea, cât de cât, să nu vină cu ele hodoronc-tronc? Asta mi se pare că ar fi fost o chestie de şedinţă în coaliţie, de conferinţe de presă în care să arăţi ce scrie acolo, ce se poate face, etc. A ieşit domnul Boloş bâiguind prin emisiuni, s-au trezit şi Ciucă şi Ciolacu că de fapt nu vor tăia salariile în niciun caz... Nu ştiu cum rămâne, dar eu mă îndoiesc că vor tăia salariile", a explicat Mugur Ciuvică la Miercurea Neagră.

Ulterior, acesta a spus şi că, într-o emisiune televizată, l-a întrebat pe Marcel Boloş, ministrul Proiectelor şi Investiţiilor Europene, dacă Guvernul are de gând să aplice tactica lui Traian Băsescu din 2010, când au fost tăiate pensii şi salarii, dar au fost mărite şi taxe. 

"Eu am fost într-o emisiune în care dl Boloş o tot ţinea cu ajustările. I-am spus să lase eufemismele şi să spună dacă vor să facă aşa cum a făcut Băsescu în 2010, când a tăiat pensii şi salarii, 20% din salarii şi 10% din pensii prin impozitare, şi a crescut TVA-ul de la 19% la 24%", a punctat Mugur Ciuvică. 

Bogdan Chirieac a intervenit cu o informaţie pe surse. 

"Vă dau o informaţie pe surse. Exact asta vor să facă şi acum!", a replicat Bogdan Chirieac. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel