Bugetul Capitalei, ADOPTAT în absența PSD, după asaltul final al USR

Captură video ședință CGMB
Captură video ședință CGMB

Bugetul Capitalei a trecut fără scandal, cu susținerea USR, în absența PSD. 

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de astăzi, 7 martie, Bugetul Capitalei pentru anul 2022, arată un comunicat de presă al Primăriei Capitalei. .

”Bugetul Capitalei pe 2022 a fost votat. Mulțumesc grupurilor politice ale USR, PNL și PMP pentru votul favorabil din ședința de azi a Consiliului General, pentru că au înțeles prioritățile momentului și importanța solidarității.E adevărat, mi-aș fi dorit și ne-am fi dorit un buget mai mare, mai cuprinzător, din care să putem finanța mai multe dintre proiectele necesare Bucureștiului. Cu toate acestea, bugetul pe 2022, așa cum e el, ne permite să continuăm câteva proiecte de infrastructură (printre ele Prelungirea Ghencea, modernizarea rețelei de termoficare), să reparăm trotuare și să refacem marcajele rutiere, să continuăm să subvenționăm materialele sanitare ale spitalelor, să plătim subvențiile pentru transport public și termoficare la un nivel similar cu cel din 2021 și să achităm în continuare o serie de datorii rămase din perioada 2016-2020” a declarat Nicușor Dan. 

Votul s-a dat în absența PSD, care a provocat un scandal de proporții anterior. 

Citește aici mai mult: Scandal în CGMB. Membrii PSD au părăsit ședința, nemulțumiți de absența lui Nicușor Dan. Exproprierile pentru Cartierul Henri Coandă rămân în așteptare

Locuitorii din cartierul Henri Coandă, din nou la mâna PSD 

Duminică, directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, a anunțat că și-a dat demisia pentru că prezența sa la conducerea ASSMB împiedica USR să voteze bugetul, știut fiind că Vlad Voiculescu, liderul USR București, a vrut întotdeauna conducerea acestei instituții. 

”După 2 ani și 2 luni de activitate în fruntea ASSMB, astăzi am decis, cu responsabilitate, să îmi dau demisia de onoare pentru a nu pune în pericol votarea bugetului Primăriei Municipiului București pe anul 2022, într-un context intern și internațional extrem de dificil.” a anunțat Vasile Apostol, într-un comunicat de presă. 

Citește aici mai mult: Asaltul final al USR asupra ASSMB. Vasile Apostol, pas în spate după presiunile USR: Demisia, pentru a nu bloca bugetul Capitalei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel