Bugetul va fi modificat în Parlament, luni, de către PNL. Să nu crească taxele și impozitele în 2024!

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

PNL nu va lăsa bugetul pe 2024 să treacă fără un amendament pe care-l va depune luni în Parlament.

Liberalii vor depune luni în Parlament un amendament la Legea bugetului de stat pe 2024 prin care vor să se asigure că taxele nu vor crește anul viitor și nici nu vor fi introduse unele noi. Amendamentul a fost pregătit și va fi depus de deputații liberalii Bogdan Huțucă și Florin Roman. 

Potrivit inițiatorilor liberali, amendamentul prevede că „pe parcursul exercițiului financiar 2024 nu se adoptă/aprobă acte normative cu intrarea în vigoare înainte de 01.01.2025, prin care se realizează creșteri ale cotelor de impozitare sau lărgirea bazelor de impozitare, în vigoare la data de 01.01.2024, se elimină sau se reduc facilități existente sau prin care se stabilesc alte impozite și taxe decât cele avute în vedere la fundamentarea veniturilor bugetului general consolidat”. 

Decizia a fost luată în ședința Biroului Politic Național din această săptămână a PNL. Nicolae Ciucă declara că „nu ne permitem ca anul viitor să mai creştem taxe şi impozite (...), nu putem să venim cu încă o povară pe mediul pentru afaceri.” 

De altfel, liderul PNL  i-a cerut public liderului PSD, într-o intervenție TV, să spună dacă este de acord să nu mărească taxele în 2024, iar Marcel Ciolacu a dat asigurări că „noi am convenit deja împreună că nu mărim taxe, și așa va fi”.

Liberalii susțin că dorința de a nu majora taxele rămâne o linie roșie și o condiție esențială pentru a asigura o creștere economică solidă, pentru a proteja antreprenorii și puterea de cumpărare a românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel