Florin Buhuceanu (Accept) a taxat declarațiile Elenei Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel.
„Elena Lasconi nu poate reprezenta un partid politic cu valori liberale pentru care drepturile omului sunt bune doar atunci când nu „lezează”. E o enormitate care descalifică orice politician democrat, USR nu poate susține la europarlamentare un asemenea candidat, mai ales în prima poziție.
Performanța dumneaei este la nivel local, toată stima și mândria! E treaba primarului însă să opineze despre cum trebuie să trăiască familia mea?! Mulți dintre tineri, inclusiv fiica dânsei, au zis lucrurilor pe nume: dumneaei nu are ce căuta în familia politică europeană a liberalilor cu asemenea valori ultraconservatoare”, a transmis Florin Buhuceanu, pentru DC News.
Nu este primul activist care reacționează în contextul tensiunilor dintre Elena Lasconi și liderii USR.
Robert Rațiu (MozaiQ), a declarat: „Eu cred că a fost și ceva populist în spatele declarațiilor ei, e clar că e un joc politic. Declarațiile acestea populiste sunt menite să câștige voturi dintr-o zonă la care, probabil, Elena Lasconi s-a gândit în momentul ăla. Totuși, cu aceste declarații populiste, nu câștigi doar voturi, pentru că faci parte dintr-un partid care, de bine de rău, e considerat a fi mai deschis.
Sunt curios totuși care e poziționare USR față de parteneriatul civil, aș vrea să ne spună. O văd până și pe Clotilde Armand care spune că treaba unui primar nu e să spună cine cu cine se căsătorește, ci să fie un gospodar bun. Aceeași Clotilde Armand care a făcut chiar campanie la Referendumul pentru Familie. Și aceeași Clotilde Armand care a fost prezentă și la așa-zisul „Marș pentru viață”(n.r. unde manifestanții cereau interzicerea avortului), de unde a făcut transmisiune pe Facebook”.
Întrebat de redacția noastră ce opinie are în urma tensiunilor create în USR, după interviul Elenei Lasconi, directorul executiv al Asociației MozaiQ, Vlad Viski, a răspuns:
„Noi, la MozaiQ, credem că scandalul din jurul Elenei Lasconi ar trebui să fie învățătură de minte pentru toată clasa politică. Pe de o parte, dincolo de opiniile și credințele fiecăruia, există o responsabilitate mai largă, la nivel de politici publice: poți crede în căsătoria religioasă de tip ortodox, dar în același timp există și o obligație de a recunoaște cuplurile gay prin legalizarea parteneriatelor civile.
Elena Lasconi nu ne-a spus dacă susține parteneriatul civil. România a fost condamnată la CEDO și trebuie să legalizeze parteneriatele civile. Sunt Elena Lasconi și USR de acord cu parteneriatul civil?
În al doilea rând, arată o ruptură generațională care se accentuează în România, un studiu făcut de MozaiQ în august arată că 48% dintre tineri 18-27 de ani susțin legalizarea parteneriatelor civile, de aici și tensiunile cu părinții.
Vom tot vedea astfel de situații și întrebarea este ce fel de Românie ne dorim: una europeană, unde toți cetățenii sunt tratați egal sau una atașată valorilor rusești?”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News