EXCLUSIV  Bulai, despre Guvernul PNL-PSD: E un Executiv care vrea să treacă o criză. Nimeni nu se gândeşte că va sta mult timp acolo

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre Guvernul PNL - PSD şi despre ce şanse are acesta să livreze populaţiei rezultatele aşteptate.

"Ei nu aduc speranţă cu ei deloc, speranţa fiind: 'de acum va merge mai bine'. Din punctul acesta de vedere, guvernul actual nu e un guvern al reformelor. Noi încercăm să-l vedem şi ei se dau reformişti. Ce reforme să faci cu un guvern care e un fel de CDR (n.r. – Convenţia Democrată) în care viziunile sunt radical diferite pe temele fundamentale.

Un guvern în care, de fapt, vor să-şi facă imagine toţi actorii de acolo. Cu un Cîţu la PNL, în continuare preşedinte al partidului care vrea să iasă în faţa oricui şi pe care, atenţie, nu poţi să-l sfidezi pentru că el conduce orice delegaţie a PNL legitim. Deci nu poţi să-l dai la o parte, nu poţi să negociezi.

Ciucă este minimalizat în acest moment, pentru că discuţiile se fac la şefii de partide şi ei îi zic ce trebuie să facă ca şi cum ar fi angajat să reprezinte acolo Guvernul.

Vine Iohannis şi transmite foarte clar. Nici nu mai ştiu...m-am întrebat la un moment dat, când spunea ‚Guvernul meu’ se referea Iohannis la PNL sau la PSD? Pentru că am văzut că PSD răspunde şi mai repede la comenzile lui Klaus Iohannis.

Deocamdată e un guvern care vrea să treacă o criză. Nimeni nu se gândeşte că va sta mult timp acolo, în această formaţie. Şi-au propus să-l dărâme şi să vină PSD pe ultima sută de metri (n.r. – cu funcţia de premier), nici ei nu cred chestia asta deşi mă rog, nu e imposibil, că teoretic poate că e avantajul PNL-ului să-i lase pe ei cu prim-ministru până la alegeri, deşi nimeni nu crede varianta...

Deocamdată Guvernul gestionează o situaţie şi probabil că situaţia va fi tot mai ‚roz’, între ghilimele, ca să nu zic altă culoare, pentru că nu poate... Din moment ce nu merge economia, ce vrei să facă?", a spus sociologul Alfred Bulai la DC News, la emisiunea "Nod în papură". 

VIDEO: 

Youtube video image

Creștere de 10% a punctului de pensie. Bulai: Pensionarii nu sunt naivi

În cadrul podcastului „Nod în Papură“, sociologul Alfred Bulai a spus că această creștere de 10% nu acoperă nevoile electoratului:

„Cei 10% de la pensii nu aduc mulțumirea electoratului?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Cei 10% sunt buni la prima pensie, la a doua, după care, ai uitat. Ei oricum, în cel mai bun caz, acoperă inflația și creșterea prețurilor. E o păcăleală să crezi acest lucru. Nu e o creștere reală și pensionarii știu acest lucru, nu sunt naivi. Nu e suficient ca să fie lumea fericită.

Mai e o chestiune pe care PSD-ul nu a rezolvat-o, ca partid. Ei nu aduc speranță, aceasta fiind: Domn’ le, de acum va merge mai bine. Din punctul ăsta de vedere, guvernul actual nu e unul al reformelor. Ce reforme să faci cu un guvern care e un fel de CDR, în care viziunile sunt radical diferite pe temele fundamentale? De fapt, toți actorii vor să își facă imagine“, a precizat sociologul Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel