Bulai: E mai ușor să critici România. Asta pentru că la nivel înalt există acest model

Sursa Foto YouTube: MdeMeniuc
Sursa Foto YouTube: MdeMeniuc

Alfred Bulai și Val Vâlcu au discutat despre un nou trend: rușinea de a lăuda România. 

Sociologul Alfred Bulai şi jurnalistul Val Vâlcu au discutat în cadrul emisiunii Nod în papură, despre un trend pe care unii români l-au îmbrățișat: un soi de rușine de a lăuda România, o tendință de degradare morală și socială a cărei sursă poate fi individuată chiar la nivelurile conducerii acestei țări, în clasa politică.

”E de bon ton și este ușor ridicol să lauzi România și mai ușor să critici România. Asta pentru că la nivel înalt există acest model. Ce cult există pentru limba română pentru politicienii din România? Chestia asta, foarte demonstrativă, de imagine... sunt creștini și buni creștini de Crăciun și ne comportăm la categoria ”senzațional”: Vai, o familiuță de nu știu unde, care e vai de capul ei, o ajutăm! Repet, a cel tonus care dă bine și care creează acea rușine de a te da român. Adică, cel mai bun exemple este că dacă dai unor tineri, sau la cine vrei tu, zece tricouri cu drapelul american o să zică ”Mulțumesc, tricouri foarte drăguțe”. Dacă în schimb le dai tricouri cu drapel românesc, o să zică: ... ”Eu mă îmbrac așa?” , a declarat sociologul Alfred Bulai.

Youtube video image

Citește și:

România a fost ţară de cascadori. Bulai: În SUA, ăia studiază săptămâni întregi. Nu e aşa simplu

"Soferii STB, RATB, ar trebui să fie educaţi, temperaţi. Vezi pe câte unul cu autobuzul cum se ia la întrecere cu câte un Porsche... De cealalta parte, cei de la tramvaie, cu sadism, pentru că sunt şi intersecţii unde se mai cedează trecerea, mai trece unul altul, vin cu viteză în ultima sută de metri şi pun câte o frână la câţiva centimetri", a punctat Val Vâlcu la Nod în Papură. 

"Transportul acum e mişto faţă de cum era în anii '90. Atunci încă mai stăteau unii pe scară, totuşi", a replicat Alfred Bulai. 

"Ceea ce era bine, nu mirosea urât, nu îţi sufla nimeni în ceafă", a intervenit Vâlcu. 

"Eram şi o naţiune de cascadori. În anii '80, puteai să vezi o băbuţă cu sacoşe cum stătea cu un picior pe scară şi se ţinea de altcineva. Dacă mergi în SUA la cascadori, ăia stau să studieze săptămâni întregi. Nu e aşa simplu", a mai spus sociologul. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel