Cursurile față în față cu studenții au fost suspendate la începutul lunii martie, de către SNSPA. Peste o săptămână, România intra în izolare.
Profesorul Alfred Bulai a povestit pentru DCNews o întâmplare care arată cum a fost speculată ”carantina” de către e-commerce.
”Imediat ce s-au suspendat cursurile, am comandat o cameră video, pentru PC, ca să pot ține legătura cu studenții pe Zoom, sau Meet, spune prof. Bulai. Am plătit fix 325 de lei. Nu se instituise, încă, starea de urgență COVID-19. După vreo două săptămâni, un prieten îmi cere modelul, să-și ia și el, pentru birou.
Îi dau codul, site-ul, omul îmi dă telefon: Au făcut-o 600 de lei! Peste încă o săptămână, că m-am uitat de curiozitate, era 700 de lei, redusă, chipurile de la 900, iar peste două săptămâni ajunsese aproape de 1500. Adică, dublu cât un smartphone, care are cameră, memorie, face tot felul de lucruri. Asta era o simplă cameră cu usb, nici stocare, nimic...Am continuat să urmăresc evoluția acestui dispozitiv, la magazinul celebru virtual: după o săptămână de la ieșirea din izolare, web camera respectivă ajunsese iar 600 de lei.
Or fi crescut prețurile și pe plan mondial, la producători, nu zic nu, că n-om fi noi singurii care stau în casă și au nevoie de cameră pentru PC, dar cred că și vânzătorii profită, mai ales la prețurile pentru care nu ai memorie socială, cum sunt cele de la pâine, lapte, cartofi. La electronice, poate la benzi de alergare sau cine știe ce a mai căutat lumea în izolare, prețul s-a dublat sau triplat, în acele săptămâni și acum revine la normal”, a concluzionat profesorul Alfred Bulai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News