EXCLUSIV  Bulai, temere privind bărbații români în cazul în care în țara noastră ar fi război / video

Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels / bărbat
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels / bărbat

În Ucraina, mulți civili au rămas să lupte pentru țara lor.

Desigur, au fost și bărbați care au dat mită și au fugit din țară pentru că, teoretic, conform legii, cei cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

În acest context, sociologul Alfred Bulai a zis că nu crede că în România există mulți bărbați care ar lupta pentru patria lor și a explicat și motivul.

„Lumea îi admiră pe bărbații care nu au fugit și luptă pentru cauza țării lor. Eu am o temere. În România nu cred că ar lupta prea mulți pentru că nu avem o cultură națională autentică, adică una care să cimenteze ideea că este bine să lupți pentru patria ta. În contextul actual, chestia aceasta poate ne dă de gândit”, a spus profesorul Alfred Bulai.

„Țara care nu își valorizează deloc producția culturală, identitatea culturală, nu va avea nici eroi în caz de conflict”, a mai spus sociologul la emisiunea „Nod în papură”, de pe DC News și DC News TV.

Youtube video image

Amintim că Volodimir Zelenski a introdus legea marţială în întreaga ţară şi a anunţat, de asemenea, întreruperea relaţiilor diplomatice dintre Ucraina şi Rusia, ca urmare a agresiunii militare împotriva teritoriului ucrainean ordonată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

De asemenea, președintele Ucrainei a semnat decretul de mobilizare generală care vizează o perioadă de 90 de zile.

VEZI ȘI: Biden a declarat că este "clar" că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina, avertizând că o astfel de decizie ar determina un răspuns occidental "sever"

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că este "clar" că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina, avertizând că o astfel de decizie ar determina un răspuns occidental "sever", relatează France Presse.

"Este cu spatele la zid", a explicat Biden referitor la preşedintele rus Vladimir Putin, subliniind că Moscova a acuzat recent SUA că deţin arme chimice şi biologice în Europa. "Este pur şi simplu fals. Vă garantez", a insistat el în cursul unei reuniuni cu şefii unor companii americane la Washington.

"Ei (ruşii) susţin de asemenea că Ucraina deţine arme chimice şi biologice. Acesta este un semn clar că el (Vladimir Putin) ia în calcul utilizarea acestor tipuri de arme", a subliniat Joe Biden, la un eveniment al oamenilor de afaceri.

Preşedintele american a reiterat un avertisment lansat la începutul lunii după ce reprezentanţi ruşi au acuzat Ucraina că ar încerca să ascundă un presupus program de arme chimice susţinut de Washington.

"În prezent când Rusia şi-a emis falsele acuzaţii, iar China pare să aprobe această propagandă, trebuie să supraveghem orice posibilă recurgere a Rusiei la arme chimice şi biologice în Ucraina", a avertizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, pe Twitter.

Joe Biden a reiterat luni că utilizarea unor astfel de arme expune Moscova unor măsuri de retorsiune "severe" din partea ţărilor occidentale, fără să precizeze natura lor.

Vladimir Putin "ştie că vor exista consecinţe severe datorită frontului unit al NATO", a avertizat şeful administraţiei de la Washington, fără alte precizări.

Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său rus cu un răspuns puternic american în caz de atacuri cibernetice împotriva infrastructurilor vitale ale Statelor Unite ale Americii.

"Am avut o discuţie lungă referitor la consecinţe dacă se angajează" în atacuri cibernetice, a declarat preşedintele american, referindu-se la summitul cu omologul său rus anul trecut la Geneva, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel