Bulgaria anulează o demonstraţie aviatică, după ce un avion s-a prăbuşit în cursul pregătirilor

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Atanas Zaprianov, Ministrul Apărării din Bulgaria, a anulat demonstrația aviatică programată pentru sâmbătă la baza aeriană Graf Ignatievo, situată în partea central-sudică a statului. Decizia a fost luată în urma prăbușirii unui avion militar L-39 ZA, a anunțat vineri Ministerul Apărării.

Accidentul s-a produs în timpul pregătirilor pentru demonstraţiile planificate pentru sâmbătă.

În urma accidentului, au fost luate măsuri de stingere a focului şi a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele prăbuşirii.

Mai devreme în cursul zilei, preşedintele bulgar Rumen Radev, fost pilot militar, a făcut un zbor demonstrativ de la baza Graf Igantievo cu un avion F-16, la invitaţia Forţelor Aeriene ale SUA.

Evenimentul de sâmbătă era menit să marcheze două momente semnificative

'Acest zbor mă poartă înapoi în anul 2005, când eram comandantul bazei aeriene şi când m-am adresat Forţelor Aeriene ale SUA cu propunerea de a face o bază pentru F-16 în Bulgaria în loc de Aviano (în Italia - n.red.). Am început astfel o cooperare extrem de fructuoasă între Forţele Aeriene ale SUA şi Forţele Aeriene Bulgare', le-a declarat preşedintele jurnaliştilor după zbor.

Evenimentul de sâmbătă era menit să marcheze două momente semnificative: împlinirea a 20 de ani de la aderarea Bulgariei la NATO şi cea de-a 35-a aniversare a introducerii avioanelor MiG-29 în dotarea forţele aeriene bulgare, precizează BTA, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel