Bulgaria are așteptări mari pentru sezonul turistic din 2024

Bulgaria/ foto ilustrativ pexels
Bulgaria/ foto ilustrativ pexels

Bulgarii au mari așteptări în ceea ce privește sezonul turistic din acest an.

Bulgaria se îndreaptă spre un sezon turistic solid, numărul turiştilor străini ar putea depăşi anul acesta 13 milioane, ceea ce ar reprezenta un avans de 7% faţă de nivelul de 12,5 milioane de vizitatori străini din 2019, înaintea pandemiei, a estimat Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism (IAAT), informează Novinite.

Totuşi, oficialul a scos în evidenţă temerile privind turismul de la Marea Neagră. Deşi în primele trei luni din 2024 s-a înregistrat o creştere între 25 şi 30% a numărului vizitatorilor străini, a existat un declin de aproape 4% în iunie faţă de perioada similară din 2019, în special din cauza deficienţelor ofertelor de turism la malul mării, pe segmentul de digitalizare şi marketing.

Draganov a criticat hotelurile de la malul mării pentru deficienţele în domeniul digitalizării, inclusiv optimizarea slabă pe segmentul motoarelor de căutare şi strategiile inadecvate de marketing. Pentru rezolvarea problemelor, el a cerut noi servicii de promovare, îmbunătăţirea prezenţei în social media, a site-urilor hotelurilor şi a comunicării cu clienţii.

În privinţa oraşului Burgas şi a regiunii înconjurătoare, Draganov a atras atenţia asupra lipsei promovării turismului local şi a campaniilor eficiente de marketing, în contrast cu abordarea proactivă din alte zone, scrie Agerpres.

Pandemia a afectat turismul bulgar

Sezonul turistic din Bulgaria a cunoscut fluctuații semnificative în ultimii ani, influențate de o serie de factori, inclusiv pandemia de COVID-19, condițiile economice globale și evenimentele regionale.

În 2020, sezonul turistic din Bulgaria a fost grav afectat de pandemia de COVID-19. Restricțiile de călătorie, temerile legate de sănătate și scăderea generală a numărului de turiști internaționali au condus la o scădere drastică a numărului de vizitatori. Cu toate acestea, în 2021, odată cu relaxarea restricțiilor și lansarea campaniilor de vaccinare, Bulgaria a înregistrat o ușoară revenire, în special datorită turiștilor din țările vecine și celor care au preferat destinațiile mai puțin aglomerate.

Sezonul turistic din 2022 a arătat semne clare de recuperare. Bulgaria a beneficiat de relaxarea restricțiilor pandemice și de interesul sporit al turiștilor pentru destinațiile de vacanță la mare și la munte. Totuși, recuperarea a fost parțială, întrucât numărul total de turiști internaționali nu a atins nivelurile pre-pandemice.

Anul 2023 a marcat o continuare a redresării sectorului turistic bulgar, cu o creștere semnificativă a numărului de turiști, în special din Europa de Est și Centrală. Stațiunile de pe litoralul Mării Negre, precum Sunny Beach și Albena, au raportat creșteri ale numărului de turiști față de anii anteriori, iar turismul montan a cunoscut, de asemenea, o popularitate crescută.

Cu toate acestea, sectorul turistic din Bulgaria continuă să se confrunte cu provocări, inclusiv concurența crescută din partea altor destinații turistice din regiune, presiuni economice și incertitudini geopolitice. Guvernul și operatorii din industria turismului au depus eforturi pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile, pentru a atrage un număr mai mare de turiști și pentru a diversifica ofertele turistice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel