Bulgaria, cu două legi mai aproape de Schengen. Ce spune despre rolul Austriei

Vizita ministrului federal de interne al Austriei, domnul Gerhard KARNER, la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră
Vizita ministrului federal de interne al Austriei, domnul Gerhard KARNER, la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră

Ministrul bulgar de Externe a vorbit despre acceptarea Bulgariei în spațiul Schengen. 

Ministrul bulgar de externe, Nikolai Milkov, a declarat că adoptarea a două legi - cea privind crearea unui mecanism de anchetă a procurorului general şi cea referitoare la reforma Comisiei anticorupţie - vor ajuta Bulgaria să obţină un "da" pentru aderarea la Schengen din partea Ţărilor de Jos.

"Responsabilitatea principală revine parlamentului. Aceste legi trebuie adoptate, iar acest lucru ar deschide calea către un raport pozitiv al Comisiei Europene şi o modificare a evaluării din partea Ţărilor de Jos. Am creat un cadru şi avem un algoritm de acţiune pentru aderarea la Schengen. Există o formulă clară de acţiune care trebuie doar completată cu conţinut. Ştim cum ar trebui să arate raportul şi ce ar trebui să conţină, astfel încât atunci când acesta va fi gata, Ţările de Jos să nu poată spune 'asta şi asta lipseşte'. Există posibilitatea ca în toamnă, dacă se vor întâmpla toate acestea, Bulgaria să obţină aderarea la Schengen. În ceea ce priveşte Austria, situaţia este alta, acolo un rol mai mare îl are Ministerul de Interne", a remarcat Milkov, conform Rador. 

Ce a spus Karner în România

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a fost miercuri în România, la invitația lui Lucian Bode, unde și-a asumat că va susține România.

”M-a impresionat astăzi ce progrese au fost făcute pe proiectul pilot. Îmi asum că și eu voi sprijini România în fața Comisiei pentru a obține tot ce e necesar în acest proiect pilot. Am semnat astăzi un plan pentru combaterea migrației ilegale, cu măsuri concrete pe care le vom lua.

Este necesar ca atunci când constatăm că numărul de cetățeni care apar la noi crește, să putem să avem instrumente de a face schimb de informații pentru a putea reacționa la aceste modificări în statistici. Am fost și la Poliția de Frontieră unde, împreună cu domnul ministru Bode, am putut să vedem ce lucruri minunate fac aceștia pe zona lor de responsabilitate.

Tocmai asta îmi dă puterea să susțin acum că ministrul de Interne Lucian Bode este partenerul meu pentru a putea crea presiune la nivel european, inclusiv pe Comisia Europeană, pentru a se îmbunătăți sistemul de securitate internă.

Am mare înțelegere pentru doleanța domnului ministru și pentru așteptările poporului român în ceea ce privește următoarea etapă de aderare la Spațiul Schengen“, a spus Gerhard Karner la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel