Bulgaria îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen - proiect de raport Sch-Eval

schengen322
schengen322

Bulgaria îndeplineşte în prezent toate criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, conform unui proiect de raport al Grupului de Evaluare pentru Aderarea la Schengen (Sch-Eval), citat de postul public de radio bulgar, informează site-ul Novinite.com.

Potrivit proiectului de raport, Bulgaria îndeplineşte criteriile pentru aderarea la Schengen din punctul de vedere al Sistemului Informaţional ( SIS/SIRENE), dar au fost necesare eforturi suplimentare pentru gestionarea situaţiei la frontiera cu Turcia. Conform raportului preliminar, România îndeplinea deja criteriile şi era pregătită să adere la Schengen din martie, dar a aşteptat progresele Bulgariei, scrie Mediafax.

Proiectul de raport va fi discutat luni în cadrul Grupului de Evaluare pentru Aderarea la Schengen şi probabil va fi adoptat la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

Bulgaria şi România urmau să adere la Schengen în martie. Însă Franţa şi Germania, susţinute de Suedia şi Austria, au cerut amânarea aderării, invocând criterii politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel