Bulgaria, participare în premieră la Gamescom, cel mai mare târg de gaming din lume

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Bulgaria participă în premieră la Gamescom.

Agenţia de Promovare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Bulgaria (BSMEPA), în cooperare cu clusterul CreaTech Bulgaria, a organizat prima participare a companiilor bulgare la Târgul Gamescom Computer Gaming din Koln, Germania. Evenimentul a început miercuri şi se va încheia pe 23 august, conform unui anunţ făcut de BSMEPA pe site-ul său de internet.

BSMEPA a organizat şi finanţat participarea a nouă companii bulgare la târg, pe o arie expoziţională de 60 de metri pătraţi.

Directorul executiv al BSMEPA Boyko Takov a declarat că industria de gaming este un sector care se dezvoltă rapid la nivel global şi reprezintă o piaţă de ordinul miliardelor.

”Companiile producătoare de jocuri sunt orientate implicit spre export şi noi le sprijinim pe cele din Bulgaria pentru că noi credem că acestea au locul lor pe scena internaţională, generează valoare adăugată mare pentru economia noastră şi generează locuri de muncă”, a explicat Takov.

„Acest sector este un domeniu pentru inovaţie şi dezvoltare tehnologică, în special în zonele procesării grafice, inteligenţei artificiale şi realităţii virtuale. Fiind parte a industriilor creative, sectorul de gaming poate aduce şi alte contribuţii ţării noastre în domenii precum cultura, turismul, educaţia şi dezvoltarea unor noi deprinderi”, a mai susţinut directorul executiv al BSMEPA.

Procent din PIB-ul Bulgariei

Conform lui Genoveva Hristova, preşedinte al CreaTech Bulgaria, sectorul de producţie a jocurilor video este principalul sector din cadrul clusterului CreaTech Bulgaria ce reprezintă aproximativ 3% din PIB-ul Bulgariei şi are mari şanse de a se extinde pe pieţele internaţionale.

”Bulgaria dispune de atât de mult talent şi experţi în acest sector. Este important pentru noi să realizăm propriile noastre jocuri şi conţinut pe care să le putem comercializa, decât să fim parteneri de outsourcing al giganţilor din domeniu”, a adăugat ea.

Gamescom este cel mai mare târg din lume în domeniul industriilor creative. Evenimentul se desfăşoară anual începând cu 2009. Este organizat de Koelnmesse GmbH. Peste 1.227 expozanţi au participat la ediţia din 2023 a Gamescom care a adăugat şi peste 320.000 de vizitatori din aproximativ 100 de ţări, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel