Bulgaria propune „soluția finală“ împotriva Austriei, pentru a-l determina pe Nehammer să ne accepte în Schengen

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Bulgaria e hotărâtă să determine Austria să voteze cât mai repede pentru intrarea deplină în Spațiul Schengen.

Vasil Velev, președintele consiliului de Administrație al Asociației Capitalului Industrial din Bulgaria, propune „soluția finală” pentru a-l determina pe Karl Nehammer să voteze în favoarea intrării depline a țării sale în spațiul de liberă circulație, conform BNR.bg.

„După ce am depus toate eforturile și îndeplinim cerințele Schengen, de ce nu suntem egali cu ceilalți?”, a întrebat Vasil Velev într-un interviu pentru Nova TV.

„97% din traficul de marfă se face pe uscat. Bulgaria a arătat că este egală cu celelalte țări, dar este tratată ca o țară de mâna a doua”, a continuat el.

„Acest lucru este inacceptabil pentru firmele bulgare și cerem o reacție mai dură”, a adăugat Vasil Velev.

„Sprijinim o reacție mai dură din partea guvernului. De ce să nu impunem un drept de veto unei inițiative austriece? Ar trebui să existe apeluri de boicotare a mărfurilor austriece și de a nu mai folosi serviciile austriece. Transportul de tranzit austriac ar trebui controlat mai bine, așa cum dorește Austria”, a spus Velev.

Austria a fost de acord, la finalul anului trecut, ca România și Bulgaria să intre în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie a acestui an. Viena rămâne însă fermă pe poziții în ceea ce privește intrarea cu frontierele terestre pentru cele două țări.

CITEȘTE ȘI       -      Schimbare la granițele Bulgariei, din 2024, la cererea Austriei. Controale la sânge: Ce au depistat în primele șase zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel