Buna Vestire, 25 martie. Ce nu ai voie să faci astăzi

De Buna Vestire, există mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții. Iată ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare...

Buna Vestire este una dintre cele mai importante sărbători creștine și marchează momentul în care Fecioara Maria a primit vestea că va da naștere lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Potrivit tradiției creștine, îngerul Gavril a fost trimis de către Dumnezeu să îi aducă Fecioarei Maria vestea că îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Această întâlnire dintre Fecioara Maria și îngerul Gavril este descrisă în Evanghelia după Luca din Biblie. În urma acestui eveniment, Maria a acceptat cu smerenie planul lui Dumnezeu și a răspuns: "Iată roaba Domnului; fie mie după cuvântul tău." (Luca 1:38)

Buna Vestire este sărbătorită cu solemnitate în multe tradiții creștine, atât în rândul catolicilor, cât și al ortodocșilor. În această zi, credincioșii participă la slujbe religioase în biserică, iar unele biserici organizează procesiuni sau alte ceremonii speciale pentru a comemora acest eveniment important din istoria creștină.

Vezi și: Buna Vestire, 25 martie. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești azi

Ce nu trebuie să faci de Buna Vestire

În ziua de 25 martie, este important să eviți confruntările în familie, altfel riști să atragi neînțelegeri pe parcursul anului. Această zi este consacrată păcii, așa că ar trebui să te rogi pentru binele celor dragi și al dușmanilor. De asemenea, este o zi în care nu se fac treburi casnice precum spălatul hainelor și al vaselor, deoarece oamenii merg la biserică să se roage Fecioarei Maria. Se spune că rugăciunile către Maica Domnului aduc minuni în această zi.

Conform tradiției, este recomandat să nu ieși din casă nemâncat. Este bine să iei o gustare înainte de a merge la biserică, altfel riști să te simți fără energie și să nu ai parte de bucurii în anul care urmează. De asemenea, este indicat să nu porți aceleași haine ca în ziua precedentă, atunci când asculți cântatul cucului, ci să optezi pentru haine noi, festive.

Nu uita să fii alături de cei nevoiași și să le oferi ajutor în această zi. De asemenea, ar fi bine să petreci timp cu rudele în vârstă, indiferent dacă sunt părinți, bunici, unchi sau mătuși.

Tradițiile și obiceiurile legate de Buna Vestire pot varia în funcție de regiunea țării. De exemplu, în Bucovina, se spune că nu ar trebui să pui ouă la cloșcă în această zi, pentru că s-ar putea să iasă pui cu probleme. În Maramureș, oamenii obișnuiesc să ardă lucrurile nefolositoare într-un obicei numit "Noaptea focurilor".

Se spune că primul cântec al cucului coincide cu Ziua Cucului sau Buna Vestire. Este important să te îmbraci în haine curate și să ai bani în buzunar, exprimând bucurie, pentru a atrage roade bune în restul anului. Dacă te trezești posomorât și cu stomacul gol în ziua cântecului cucului, se consideră un semn rău și se crede că anul respectiv nu va fi unul favorabil.

În această zi, se recomandă să nu dormi prea mult, altfel riști să fii leneș tot anul. Deși este permis consumul de pește, pescarii sunt sfătuiți să nu arunce momeală în apă, deoarece se crede că peștii vor muri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel