Astăzi, de Buna Vestire, ți-am pregătit trei rețete delicioase cu pește.
1. Pește la grătar cu sos de lămâie și ierburi
Ingrediente:
- 4 bucăți de file de pește (de preferat somon sau cod)
- 2 lămâi, sucul și coaja rasă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 lingură de cimbru proaspăt tocat
- sare și piper negru măcinat
Cum se prepară
Încinge grătarul la foc mediu. Într-un castron mic, amestecă sucul și coaja rasă de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, cimbrul, sare și piper. Unge fileurile de pește cu acest amestec. Pune fileurile de pește pe grătar și gătește-le aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte sau până când peștele este gătit și se desface ușor cu o furculiță. Servește peștele la grătar cu felii de lămâie și garnitură de legume proaspete sau orez.
2. Pește la cuptor cu cartofi și legume mediteraneene
Ingrediente:
- 4 bucăți de file de pește
- 4 cartofi mari, tăiați felii subțiri
- 1 ardei roșu, tăiat fâșii
- 1 ceapă roșie, tăiată julienne
- 2 roșii mari, tăiate felii
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- ierburi proaspete (rozmarin, cimbru) pentru decor
Cum se prepară
Încălzește cuptorul la 180°C. Ungi o tavă cu puțin ulei de măsline. Așază feliile de cartofi într-un singur strat pe fundul tăvii și condimentează-le cu sare și piper. Pune fileurile de pește peste cartofi și adaugă ardeiul, ceapa, roșiile și usturoiul peste pește. Stropește totul cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când peștele și cartofii se fragezesc. Servește cu ierburi proaspete presărate deasupra.
3. Supă de pește cu fructe de mare
Ingrediente:
- 500g mix de fructe de mare (creveți, midii, calamari etc.)
- 4 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 morcovi, tăiați cubulețe
- 2 teline, tăiate cubulețe
- 1 ardei iute, tăiat rondele (opțional)
- 2 roșii, tăiate cubulețe
- 1 litru de supă de legume sau pește
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- ierburi proaspete pentru decor (pătrunjel, mărar)
Cum se prepară
Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până devin moi. Adaugă morcovii, telina și ardeiul iute și gătește-le timp de 5-7 minute. Adaugă roșiile și gătește-le încă 3-4 minute. Toarnă supa de legume sau de pește și lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute. Adaugă fructele de mare și continuă să gătești timp de 5-7 minute sau până când fructele de mare sunt gata. Condimentează cu sare și piper după gust. Servește supa de pește cu fructe de mare caldă, presărată cu ierburi proaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu