Bundesbank acuză presa că vine cu "veşti înspăimântătoare despre economia germană". Previziuni optimiste

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce se întâmplă cu cea mai mare economie din Europa.

Joachim Nagel, preşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), apreciază că economia germană se va redresa după turbulenţele temporare, provocate de inflaţia ridicată şi efectele dobânzilor, dar ţara încă are nevoie de reforme majore, de la imigraţie la serviciile de îngrijire a copiilor, transmite Agerpres, citând Reuters.

Deși cea mai mare economie din Europa a înregistrat o creştere negativă în două din ultimele trei trimestre, în condiţiile în care vastul său sector industrial are probleme din cauza cererii scăzute la export şi costurilor mari cu energia, Nagel dă vina pe presă, despre care spune că ar avea o atitudine negativă faţă de economia germană. Acesta a dat asigurări că va urma o redresare, după ce unii din factorii care au afectat creşterea, cum ar fi cererea slabă din alte state europene, se vor atenua.

"Media pare că se întrece pe sine cu veşti înspăimântătoare despre economia germană. Ceea ce este sigur este că unii din aceşti factori au doar un efect temporar. Prin urmare ne aşteptăm la o uşoară redresare a PIB-ului", a declarat şeful Bundesbank.

"Dificultăţi structurale"



Totodată, Joachim Nagel a adăugat că Germania se confruntă cu o serie de dificultăţi structurale, inclusiv costurile ridicate cu combustibilii, birocraţia şi lipsa de angajaţi calificaţi. El a cerut reforme profunde, cum ar fi stabilirea unui preţ pentru emisiile de carbon, centralizarea administraţiei financiare, atragerea selectivă de muncitori din afara ţării şi servicii mai bune de îngrijire a copiilor, astfel încât mai multe femei să poată intra pe piaţa muncii.

"Guvernul federal este atent la cele trei politici economice despre care am discutat. Totuşi, multe depind de modul de implementare, aici sunt multe de făcut", a apreciat Joachim Nagel.

Precizăm că mai mulţi analişti şi-au revizuit deja estimările privind performanţa economiei germane în acest an, iar unii mizează deja pe o stagnare şi chiar pe o uşoară scădere. De altfel, este important de menționat că Germania a fost singura mare economie din grupul G7 care s-a contractat în 2023. Următoarele previziuni economice ale Budensbank urmează să fie publicate în luna decembrie. În luna iunie, instituţia estima că Germania va înregistra o creştere economică de 0,3% în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel