Bunică strivită de o mașină la Buzău. Avocată: Vor înțelege că era imaginea sărăciei

avocată
avocată

O bunică în vârstă de 78 de ani a murit azi-dimineață sub roțile unui autoturism, după ce a încercat să traverseze drumul național 1B, prin localitatea Ulmeni (Buzău). Femeia, care era văzută des în centrul orașului, se ocupa cu cerșitul și cu vânzarea de flori, pe care deseori și le procura chiar de pe spațiile verzi ale Primăriei.

Avocata Roxana Mihaela Constantinescu a comentat acest subiect

”Drumul dimineții trece invariabil pe aleile dintre Piața Centrală și Biserica Sfinții Îngeri. De ani de zile, o bunică îmi întindea un buchețel sărăcăcios de flori.

-,, Ia de la mama !,,

Nu l-am luat niciodată, iar dacă mă întorceam spre casă, tot pe acela îl avea în pumn, mai ofilit, semn că nu i-l cumpăra nimeni.
Știam că mă așteaptă. 2 lei, 3 lei erau acolo, în buzunar, pentru dumneaei. Părea un cuier de haine vechi, îngrămădite pe un trup slab, era mereu flămândă, avea ochii disperați, uneori o vedeam încălțată cu doi pantofi diferiți. Îi întindeam bănuții sau pachetul pregătit pentru zi.

- ,,Sărut mâna , doamnă . Să-ți meargă bine,,.


Uneori se muta în fața farmaciei ,,Iris,,, cu trei trandafiri și două margarete și stătea acolo, uitată de lume. Mă gândeam că florile le avea de la vânzătorii din Piața de flori, nu am știut că le rupea din ronduri. Ceea ce îmi plăcea era ca nu cerea nimic, întindea buchetul și atât. De azi nu o vom mai vedea pe bunica ce ne rupea florile din ronduri. O mașină i-a curmat firul vieții și așa mult prea chinuite, umilite și grele.

Nu-i va mai fi foame, nu va mai sta în calea noastră, nu-i vor mai lăcrima ochii de neputință și nici nu ne va mai mulțumi pentru ajutor. Nici jurnalele nu vor mai avea prilej de comentarii, iar florile vor fi lăsate să trăiască.

Mulți vor spune : - ,,Un cerșetor mai puțin !,,


Alții vor înțelege că această femeie era imaginea mizeriei, sărăciei, bătrâneții neputincioase, a unei societăți lipsite de afecțiune căreia nu-i pasă de semenul său. Poate vei avea parte de flori și de odihnă, acolo, unde vei ajunge, biată bunică!”, a scris avocata Roxana Mihaela Constantinescu pe Facebook.


Miercuri dimineță, femeia a încercat să traverseze neregulamentar și fără să se asigure DN 1B, moment în care a fost accidentată de mașina condusă de un şofer buzoian de 67 de ani. Traficul a fost blocat mai bine de o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel