Burduja a convocat Comandamentul Energetic: Cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a convocat Comandamentul Energetic după inundațiile care au afectat 12 localități din județul Galați, iar peste 5.000 de case au fost evacuate.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a convocat pentru duminică dimineața Comandamentul Energetic cu toți cei implicați în rezolvarea situației determinate de inundațiile din județul Galați.

”Am convocat pentru mâine dimineață Comandamentul Energetic cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați.(...) Între timp, echipele de intervenție au reușit realimentarea localităților Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Cuca și Plevna”, a scris Burduja, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui ministrului, echipele de intervenție ale operatorului de distribuție (DEER - Muntenia Nord) sunt toate mobilizate în zona inundațiilor din Galați. În ultimele ore, au reușit să reconecteze patru posturi de transformare. Numărul utilizatorilor nealimentați era, la ora 21:30, de 24.089, în ușoară scădere.

”Intervențiile în teren se fac în condiții deosebit de grele, iar mai multe linii au fost retrase la solicitarea autorităților, tocmai pentru a proteja populația. În total, 13 LEA 20kV sunt indisponibile.

Ne-am coordonat pe parcursul zilei cu MAI-Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care ne-a pus la dispoziție un utilaj special, o autoutilitară 8x8, relocată din zona Brăila, pentru a putea ajunge mai rapid în zona Pechea, la stația de transformare afectată de inundații. Mulțumesc pentru sprijinul prompt.

Ne așteptăm ca în cursul nopții și mâine să putem reconecta un număr semnificativ de gospodării. Suntem alături de toți cei care trec prin aceste clipe grele și depunem toate eforturile posibile pentru a remedia problemele din teren în cel mai scurt timp”, a transmis ministrul Energiei.

Citește și: Adevăratul ajutor pentru cei afectați de inundații, după ce trece valul de emoții. Val Vâlcu aduce aminte de "sindromul Făcăeni"

De asemenea, ministrul a subliniat că mai sunt afectate localitățile Bujoru (parțial), Băneasa, Moscu, Lunca Jorăști, PTA SMA Drăgușeni, Izvoarele, Berești (parțial), Pleșa, Vinderei Obîrșeni (Vaslui), Cavadinești (parțial), Grăpeni, Vădeni, Berești, Suhurlui, Rediu, Pechea, Sat Lupele, Costachi Negri, Valea Mărului, Mîndrești, Cudalbi, Grivița, Corod, Brătulești, Blînzi, Piscu, Vameș, Suceveni, Măstăcani, Chiraftei, Drăculești.

Potrivit ministrului, echipele de intervenție au lucrat în permanență, în condiții dificile, pentru a remedia avariile și a remedia electricitatea în localitățile afectate de inundanții.

”Subliniez că aceste întreruperi au fost, în unele cazuri, efectuate la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a proteja viețile oamenilor.

Știu că această situație este extrem de dificilă și vă asigur că toate eforturile noastre sunt concentrate pentru a restabili cât mai rapid accesul la energie în gospodăriile afectate”, a mai transmis ministrul Energiei.

Citește și: CNSU: Sprijin logistic din 13 județe și ajutoare umanitare din rezerva de stat pentru sinistrații din Galați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel