După ciocolata Dubai au apărut variațiuni de tot felul: clătita Dubai, eclerul Dubai, cozonacul Dubai și, mai nou, burgerul Dubai. Cine ar fi crezut că și carnea merge mână-n mână cu fisticul?
După succesul de necontestat al ciocolatei Dubai, un nou trend culinar inspirat de aceasta a început să câștige popularitate în restaurantele din România: burgerul Dubai. Acest preparat a captat rapid interesul localnicilor, iar prețul său este unul accesibil, în condițiile în care ne-am fi așteptat cu toții să scoatem mult mai mult din buzunare pentru o astfel de delicatesă.
Burgerul Dubai a ajuns și în meniurile restaurantelor din România, într-o țară unde burgerii sunt printre cele mai apreciate preparate. Introducerea acestui preparat sofisticat era doar o chestiune de timp. Ingredientele premium, precum carnea de vită Wagyu, fisticul și cataiful, au transformat un preparat simplu într-o experiență culinară rafinată.
„Dacă ai un pic de gust şi imaginaţie poţi face burgerul în 10.000 de modeluri diferite. Astăzi pregătim burger Dubai. Avem carne de vită, cheddar, roşie, salată, chiflă, un pic de maioneză şi bineînţeles fisticul cu cataif, combinaţia din Dubai, cea mai celebră. Pasta de fistic se creează prin a blenda fisticul, adăugând ulei şi puţină sare. Avem un conţinut undeva la 70% fistic şi 30% cataif şi secretul meu, un pic de parmezan pus în această combinaţie”, sunt declarațiile unui bucătar pentru Observator.
Burgerul Dubai a început să fie tot mai prezent în meniurile fast-food-urilor din România. Chifla aurie și sosul bogat fac din acest preparat un produs "exquisite", însă nici pe departe de servit doar la zile mari. Și asta pentru că prețul unui astfel de burger variază între 40 și 60 de lei.
Dacă încă nu-l găsești la restaurant îl poți face acasă:
Burgerul Dubai este o reinterpretare rafinată a unui burger clasic, cu ingrediente premium care îi conferă o notă exotică și un gust deosebit. Deși există mai multe variante ale acestui preparat în funcție de restaurante, iată o rețetă de bază care reflectă stilul și ingredientele tipice ale burgerului Dubai:
Ingrediente:
Carne de vită Wagyu (sau altă carne de vită premium, dar Wagyu este preferat datorită texturii și gustului său unice)
Chiflă aurie (de obicei, o chiflă mai moale, cu un strat de glazură aurie, uneori făcută cu ingrediente speciale pentru un aspect strălucitor; se găsesc, mai nou, și la noi în comerț)
Fistic prăjit și tocat (pentru a adăuga o textură crocantă și un gust de nucă)
Cataif (un tip de plăcintă sau fidea din făină și unt, folosit pentru a adăuga o notă crocantă și un contrast de texturi)
Sosuri premium (adesea un amestec de sosuri cremoase sau sosuri orientale, cum ar fi tahini, maioneză cu trufe sau sos de iaurt cu mirodenii)
Salată (pentru un ton proaspăt, de obicei, salată iceberg sau rucola)
Roșii și ceapă caramelizată (pentru un plus de gust și dulceață)
Brânză topită (de obicei, brânză cheddar sau brânză topită de calitate)
Mod de preparare:
Modelează carnea de vită Wagyu într-un patty gros, conform preferinței tale de mărime. Frige-l pe grill sau într-o tigaie fierbinte, până ajunge la nivelul dorit de gătire (de obicei, mediu sau mediu-rar pentru Wagyu).
Chifla aurie poate fi obținută prin glazurarea acesteia cu un amestec de unt topit și zahăr sau chiar cu un strat ușor de aur comestibil, pentru a obține acea nuanță strălucitoare. Prajește chifla ușor pe grill sau într-o tigaie pentru a o face crocantă.
Fisticul prăjit se toacă fin și se presară peste carne pentru un gust crocant. Cataiful se poate prăji ușor și se adaugă pe partea de sus a burgerului.
Pe partea de jos a chiflelor, puneți un strat de sos (de obicei, un sos cremos ca tahini sau maioneză cu trufe). Adăugați salată proaspătă, roșii și ceapă caramelizată. Puneți burgerul de vită Wagyu peste aceste toppinguri. Adăugați fisticul tocat și cataiful prăjit deasupra. Acoperiți cu partea superioară a chiflei.
Burgerul Dubai este de obicei servit cu garnituri sofisticate cum ar fi cartofi prăjiți cu trufe sau o salată ușoară, pentru a completa experiența culinară de lux.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu