Bursa de criptomonede Binance și-a anunțat plecarea din Olanda

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Bursa globală de criptomonede Binance și-a încetat serviciile în Țările de Jos, după ce o cerere de obținere a licenței pentru furnizorul de servicii de active virtuale (VASP) a eșuat.

Rezilierea serviciilor intră în efect imediat și niciun client nou din Țările de Jos nu poate deschide un cont la schimbul cripto. Începând cu 17 iulie, clienții olandezi existenți vor putea retrage active doar de pe platforma Binance și nu vor mai fi posibile achiziții, tranzacții sau depozite de astăzi, scrie Coin Telegraph.

Binance a susținut că a explorat multe căi alternative pentru a servi rezidenții olandezi în conformitate cu reglementările locale. Cu toate acestea, nicio astfel de cale nu a oferit o cale către înregistrarea VASP.

Bursa cripto trimite în prezent e-mail-uri clienților săi olandezi cu informații complete despre următorii pași pe care trebuie să-i facă cu conturile lor Binance.

În aprilie 2022, schimbul de cripto a fost lovit de o amendă administrativă de peste 3 milioane de dolari pentru operarea în țară fără licența. La acea vreme, banca centrală olandeză a susținut că Binance avea o bază mare de clienți în țară și un volum de tranzacționare zilnic semnificativ care se ridica la miliarde, motiv pentru care au recurs la penalizarea uriașă.

Bursa de cripto a subliniat în anunțul său că respectă standardele Uniunii Europene privind prevenirea spălării banilor și finanțarea terorismului. Binance a citat înregistrarea sa în țări UE, cum ar fi Franța, Italia, Spania, Polonia, Suedia și Lituania, pentru a-și demonstra conformitatea cu UE.

Plecarea lui Binane de pe piața olandeză are loc în câteva zile de la apariția planurilor sale de ieșire din Cipru. Pe 14 iunie, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru a pus Binance Cyprus „în curs de examinare pentru cererea de radiere” pe site-ul său. La acea vreme, Binance a transmis pentru Cointelegraph că se concentrează pe respectarea pe deplin a noilor reglementări privind piețele în cripto-active (MiCA) în următoarele 18 luni și, prin urmare, se concentrează pe piața UE mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel