Bursa de la New York a deschis, luni, în cădere abruptă

new-york-stock-market_6ab10b4ef2
new-york-stock-market_6ab10b4ef2

Bursa de la New York a deschis în cădere abruptă. Toţi indicii importanţi de pe Wall Street au deschis în scădere, după retrogradarea SUA de către agenţia Standard& Poor's.

De altfel, bursele se prăbuşesc pe tot globul. În timp ce investitorii pierd zeci de milioane pe secundă, liderii mondiali caută măsuri de urgenţă.

Euro s-a depreciat faţă de dolarul american cu peste 0,7% şi a atins minimul zilei. Moneda europeană s-a depreciat până la 1,4148 dolari, potrivit Reuters, însă a revenit ulterior la 1,4178 dolari, în declin cu 0,7% faţă de şedinţa anterioară.

Moneda europeană se afla deja sub presiune, după ce impactul pozitiv achiziţiilor de obligaţiuni ale Italiei şi Spaniei de către Banca Centrală Europeană s-a redus, iar aversiunea faţă de risc a câştigat teren.

Traderii au afirmat că BCE a cumpărat titluri ale Italiei şi Spaniei la deschiderea şedinţei bursiere din Europa, după ce a anunţat, duminică, că va implementa activ programul de achiziţii de obligaţiuni.

Citește și:

Bursa din București s-a prăbuşit, luni, cu 7,4%, în cel mai alert ritm din ultimele 15 luni. La ordinea zilei este cuvântul «vinde» şi poate mai încolo cumpără

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel