Buşoi: Două milioane de noi locuri de muncă create prin acest program

Europarlamentarul Cristian Buşoi vine cu un anunţ important după discuţiile din Comisia ITRE.

"Schimb de opinii astăzi în Comisia ITRE cu directorul DG Energie din Comisia Europeană, Hans van Steen, despre Directiva privind eficiența energetică, investițiile necesare și ajutoarele financiare date de UE statelor membre pentru atingerea acestui obiectiv. Traversăm astăzi un moment dificil, în care trebuie să armonizăm cât mai bine relansarea economiei României și a economiilor europene cu obiectivele privind decarbonarea și tranziția energetică. Iar eficiența energetică joacă un rol cheie pentru ambițiile noastre.

Numai prin îmbunătățirea energetică a clădirilor, UE și-ar putea reduce consumul de energie cu cel puțin 5 – 6%. Mă bucur că Guvernul liberal de la București a înțeles nevoia de schimbare și îi sprijină cu 15.000 de euro pe românii care își renovează locuințele și previn pierderile. Trebuie să știți că numai prin pereții exterior ai locuințelor se pierde 30% din căldură, iar prin ferestre și acoperiș, cel puțin 25%. Pe lângă beneficiile evidente pentru mediu, reducerea pierderilor înseamnă și înjumătățirea facturillor la energie", anunţă europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

Două milioane de noi locuri de muncă

"Pe de altă parte, renovarea clădirilor pentru conservarea căldurii ar crea cel puțin 2 milioane de slujbe la nivel european, potrivit unor estimări ale DG Energie din Comsia Europeană. Economie de energie am putea face și dacă am recicla și refolosi căldura din centrele mari în care există servere și calculatoare, potrivit directorul DG Energie, care poată discuții avansate cu proprietarii de servere și furnizorii de date pentru reciclarea și refolosirea căldurii din încăperile care găzduiesc aparatură digitală", transmite Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel