Busuioc: Curtea de Conturi urmăreşte colaborări active cu instituţiile academice

Curtea de Conturi urmăreşte colaborări active cu instituţiile academice, cu scopul îmbunătăţirii calităţii învăţământului universitar specific domeniului de audit public şi gestionării resurselor publice pentru consolidarea managementului financiar, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, joi, Agerpres.

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a participat joi la ceremonia organizată de către Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi cu ocazia aniversării a 159 de ani de existenţă.

Cu acest prilej, preşedintele Curţii de Conturi a vorbit despre beneficiul unei cooperări în scopul îmbunătăţirii calităţii învăţământului universitar specific domeniului de audit public şi gestionării resurselor publice pentru consolidarea managementului financiar.

Curtea de Conturi a României îşi propune alături de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi realizarea unei colaborări în vederea desfăşurării unor programe, proiecte şi acţiuni de interes reciproc, organizarea de evenimente ştiinţifice, workshop-uri pe tematici specifice auditului public şi stagii de practică pentru studenţi.

"Încă de la începutul mandatului meu, unul dintre obiectivele pe care mi le-am asumat alături de colegii mei a fost deschiderea şi colaborarea cu mediul academic. Avem nevoie de expertiza dumneavoastră, de resursă umană bine pregătită şi, mai ales, de contactul nemijlocit pe care îl aveţi cu societatea românească în ansamblu. În acest sens, am dezvoltat parteneriate şi forme de colaborare cu Academia de Ştiinţe Economice de Bucureşti, cu Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Drept), respectiv cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti", a afirmat Mihai Busuioc, citat în comunicat.

Schimbul continuu de informaţii şi de experienţă cu mediul academic din România reprezintă pentru Curtea de Conturi un pas important pentru formarea resurselor umane şi pentru promovarea domeniului auditului public în scopul eficientizării modului de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale sectorului public.

La finalul ceremoniei, preşedintele Curţii de Conturi a României a primit din partea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi o diplomă de excelenţă pentru contribuţiile aduse la dezvoltarea unei culturi a calităţii managementului financiar în România, pentru promovarea normelor şi liniilor directoare privind utilizarea corectă şi performantă a fondurilor publice, precum şi pentru energiile angrenate permanent în vederea asigurării compatibilităţii cu standardele internaţionale în domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel