Busuiocul cu aroma sa caracteristică este un excelent aliat al sănătății, întrucât conține antioxidanți, ingrediente cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, precum și fitonutrienți, foarte utili organismului.
Busuiocul nu este disponibil pe piață pe tot parcursul anului, dar îl puteți păstra proaspăt și folosi cât mai mult timp în aceste două moduri.
Prima metodă: congelarea
Frunzele de busuioc se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie. Apoi se învelesc în folie de aluminiu și se pun la congelator. Odată ce sunt înghețate, brunzele de busuioc își păstrează forma și pot fi folosite când aveți nevoie.
Bea apă cu usturoi 15 zile și vei fi surprins de rezultate: iată cum se face elixirul sănătăți
A doua metodă: Sub sare
Rupeți frunzele de busuioc una câte una și puneți-le într-un borcan. Când borcanul este plin se adaugă o lingură de sare, puțin ulei de măsline și se închide ermetic și se pune în frigider. Busuiocul va fi proaspăt timp de 4-5 luni, dar aveți grijă: când âl folosiți în bucate nu mai adăugați sare.
Vara este sezonul când găsim verdețuri din abundență în piețe și supermarketuri, toate fiind la prețuri destul de mici. De aceea, acum este momentul să pregătiți pătrunjel, mărar și leuștean verde mai mult timp sau peste iarnă.
Mărarul, pătrunjelul, salata verde și alte ierburi își pierd rapid aspectul atractiv din cauza ofilirii. Pentru a păstra verdeața mai multe zile proaspătă trebuie să urmați câțiva pași simpli.
Trucul 1 - Pentru început, umeziți o pânză și înfășurați în ea tulpinile plantelor. De asemenea, puteți înveli în pânza umedă întreaga legătură de verdeață.
Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă
Pentru un efect mai mare, pânza cu care ați înfășurat legătura de verdeață se acoperă cu o folie de staniol. Astfel, tulpinile și frunzele ierburilor vor rămâne suculente și ferme o lungă perioadă de timp.
Trucul 2- Dacă aveți prea multă verdeață, o puteți pune în congelator, fără riscul de a-si pierde culoarea si aroma. Iată ce trebuie să faceți: pătrunjelul, mărarul sau leușteanul se toacă mărunt și se pun într-o cutie pentru cuburi de gheata. Peste verdeață se toarnă apă, ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Cuburile de verdeață vor rămâne verzi și aromate și vor arăta foarte bine în mâncare. Aceste cuburi pot fi păstrate în congelator maxim 6 luni.
Trucul 3 - Spălați bine verdeața și uscați-o. După aceea, îndepărtați tulpinile, dacă este necesar, și tăiați mărunt partea comestibilă.
Verdeața se sărează generos (20 grame de sare la 100 grame de verdeață) și se pune într-un borcan de sticla cu capac etanș. Această verdeață poate fi adăugată la orice fel de mâncare: supe, sosuri sau salate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu