Buzăianu, remarcă interesantă după plecarea Papei Francisc din România

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Radu Buzăianu, jurnalist B1 TV, a făcut un comentariu interesant după plecarea Papei Francisc din România.

”Acum, cā a plecat megastarul, sā trag si o concluzie din mijlocul oamenilor emotionati. Papa, dogmatic, e perceput de catolici ca fiind loctiitorul lui Iisus pe Pāmânt. Intrā in orase cu masini modeste, aclamat de multimi ca Iisus in Ierusalim pe māgar. Foarte rar citeazā din Acesta. De regulā spune de la el. Predicile in bisericā pleacā de la Iisus. Predicile Papei pleacā de la ce a trāit el.

Senzatia e cā ar fi Iisus. Oamenii se inchinā la Papa, nu la Dumnezeu. Preia asupra sa rolul de Dumnezeu pe Pāmânt, ceea ce e deeply wrong. Oamenii lui Dumnezeu nu se incarcā din celebritate. Trāiesc modest si incearcā sā imputineze din laurii care li se pun.

Vineri, stāteam pe Calea Victoriei si treceau oamenii. Atmosfera era de concert. Si la final, prin multime, a trecut salutând megastarul. Eu stiu cā vā place. Un Dumnezeu lumesc. Dar in tārile peste care domneste, catedralele sunt goale”, a scris Radu Buzăianu pe Facebook.

A plecat duminică

Aeronava în care se află Papa Francisc a decolat, duminică, la ora 17.43, de pe aeroportul din Sibiu, cu destinația Roma, în aplauzele pelerinilor.

Când a plecat, a binecuvântat mai mulți copii prezenți la aeroport, primind flori de la oameni și fotografiindu-se cu ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel