Buzoianu: Sunt condamnat înainte de a fi judecat. Ocup o funcție pe care și-o doresc alții

Constantin-Buzoianu
Constantin-Buzoianu

Preşedintele Comisie de Supraveghere a Asigurărilor, Constantin Buzoianu, susține că parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe l-au condamnat înainte de a fi judecat și consideră că motivele revocării sale din funcţie sunt exagerate, fiind de fapt vorba despre "algoritme politice şi scenarii puse în practică de persoane foarte importante din domeniul asigurărilor şi din cel politic".

"Eu credeam că mă cheamă pentru analiza rapoartelor pe anul 2010 - 2011 şi când am ajuns acolo am constatat că mă judecă şi că sunt condamnat înainte de a fi judecat. Motivele sunt exagerate. Motivul este că ocup această funcţie pe care şi-o doresc alţii. Este vorba de algoritme politice şi scenarii puse în practică de persoane foarte importante din domeniul asigurărilor, respectiv din domeniul politic. Prin ceea ce am vrut să fac atunci când am început mandatul, şi ştiţi că am promis, am deranjat foarte mulţi", a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Comisie de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Constantin Buzoianu.

Acesta a explicat că, deși era în concediu medical, a mers în fața Comisiilor de buget-finanţe din Parlament, convins fiind că are loc dezbaterea rapoartelor pe 2010 şi 2011, nu revocarea sa.

"Dacă vă uitaţi pe site-ul acestor Comisii, în decurs de două săptămâni, a fost programată dezbaterea celor două rapoarte. S-a amânat din motive de dumnealor ştiute. Ieri (luni, n.r.) am fost convocat, eu fiind în concediu medical, sunt după o internare. Din respect pentru această instutuţie m-am dus, considerând că se analizează cele două rapoarte, pe 2010 şi 2011. Am fost anunţat să mă duc la şedinţă la ora 16 fără 10 minute. Am ajuns la 16.30. Când am intrat în sală, unde avea loc şedinţa celor două Comisii, de fapt se dicuta despre revocarea mea", a explicat şeful CSA.

Buzoianu a amintit că în presă a apărut o informare făcută "de aşa zisa Comisie de Cercetare a Abuzurilor, Corupţiei şi alte minuni care este de fapt o comisie care se substituie justiţiei, acuză, judecă şi se şi pronunţă, de către persoane care nu au nicio pregătire specifică pieţei asigurărilor", adăugând că acestea "nu au pregătire nici măcar economică. Sunt motive date la grămadă, care se referă de fapt la deficienţe, dacă sunt, ale activităţii CSA, ale Consiliului CSA, şi undeva se spune că sunt persoană în incompatibilitate, nedemonstrată din punct de vedere legal", a mai spus Buzoianu, care crede că s-ar putea să fi fost deja înlocuit.

"Este aşa de urgenţă problema, pentru că nu plecau în vacanţa de campanie electorală până nu tranşau această problemă. Pe mine m-au executat azi, iar pentru restul Consiliului a dat timp până în martie să prezinte un raport", a mai spus preşedintele CSA.

Parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe au propus plenului Parlamentului revocarea preşedintelui CSA, Constantin Buzoianu, şi conducerea instituţiei cu titlu interimar de vicepreşedintele CSA, Tudor Baltă, a declarat marţi liberalul Eugen Nicolaescu.

În schimb, PDL a cerut amânarea revocării șefului CSA, susținând că democrat-liberalii nu au primit "în timp util" raportul privind demiterea lui Constantin Buzoianu, propunere care a fost respinsă la vot, cu 62 de voturi “pentru”, 152 de voturi “contra” și 36 de abțineri.

Luni, seară, Comisiile reunite de buget-finanţe au decis să propună plenului reunit revocarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Constantin Buzoianu. De fapt, comisiile au analizat unui raport întocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor care spunea că persoane fizice şi juridice au depus la comisia parlamentară un număr însemnat de petiţii, din analiza cărora au rezultat “o serie de sincope cu privire la modul în care CSA îşi îndeplineşte atribuţiile prevăzute de lege”. În septembrie, Buzoianu fusese audiat chiar de comisia de abuzuri.

Recent, presa a dezvăluit că Buzoianu, numit șef al CSA de Parlament, la propunerea PDL, ar primi bani de la asiguratorii pe care ar trebui să-i controleze, indirect, prin firma fiului său, care derulează afaceri în acest domeniu. Anterior, Constantin Buzoianu a fost şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Constanţa, apoi şeful IPJ Constanta, director al Direcţiei Generale de Paşapoarte, Poliţie de Frontieră şi Străini din cadrul MAI şi consilier al preşedintelui societăţii Omniasig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel