Ionel Petre, vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate și liderul filialei ALDE Dâmbovița, a participat la finalul săptămânii la acțiunea de igienizare a Cabanei Leaota, simbol al turismului montan dâmbovițean.
Acțiunea de igienizare, rezultată în urma dezbaterii publice organizată de Asociația „Om pe munte" și moderată de Ionel Petre, a strâns laolaltă zeci de iubitori ai muntelui, jurnaliști, activiști, precum și cetățeni de toate vârstele.
Acțiuni următoare
Acțiunea de igienizare a Cabanei Leaota este doar un prim pas din demersul inițiat de Asociația Om pe Munte și susținut de vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate, Ionel Petre, de salvare de la prăbușire a acestui reper pentru iubitorii muntelui. Din acțiunile pe care le au în vedere Asociația Om pe Munte și vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate se numără și reparația acoperișului, refacerea pereților, a ușilor și ferestrelor, toate acestea având drept scop readucerea adusă la strălucirea de altădată.
”O primă victorie”
„Prin acțiunea din acest weekend am repurtat o primă victorie în demersul nostru de a reda Cabana Leaota turiștilor. Cabana Leaota a fost și trebuie să rămână un adăpost, un protector al oamenilor care colindă munții, cei care sunt îndrăgostiți de peisajele montane ale Dâmboviței. Nu a fost ușor, ci dimpotrivă ne-a trebuit multă răbdare, multă organizare. Vreau să le mulțumesc celor de la Asociația Om de Munte pentru activitatea lor, pentru că am creat acest parteneriat. Îi asigur și de acum înainte că Agenția Națională Arii Naturale Protejate va fi alături de ei până la final, până când Cabana Leaota va fi adusă la adevărata ei valoare.
M-am bucurat să văd interesul care există pentru reabilitarea Cabanei Leaota. Pentru mine, ca dâmbovițean, este o mândrie să pot spune că dâmbovițenii și-au dat mâna pentru a salva un simbol al județului. M-am implicat în acest proiect și îl voi susține până la capăt pornind de la o motivație personală. Cabana Leaota are o semnificație deosebită pentru mine. Adesea, în adolescență, urcam munții, iar de multe ori Cabana Leaota mi-a fost sfetnic când mă prindea noaptea. Vreau ca acum, în calitatea pe care o am de vicepreședinte al agenției, să contribui la salvarea Cabanei, pentru ca și alți turiști să se poată bucura de seri petrecute aici", a declarat Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița.
Proprietarul cabanei, care este totodată custode de Sit Natura 2000, a acceptat ca în perioada 16 iulie - 31 august voluntarii Asociației Om pe Munte să aibă acces în cabană pentru a o igieniza. Asociația Om pe Munte a anunțat că elaborează un plan pentru salvarea cabanei și pentru redarea în circuitul turistic. În urma acțiunii de igienizare inițiată de Asociația Om pe Munte și vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate, Ionel Petre, s-au creat premise favorabile salvării cabanei Leaota. La finalul acestei acțiuni, turiștii care parcurg traseele frumoase din zonă ar avea unde să se adăpostească seara sau de pericole.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu