Cablurile USB vor fi mai uşor de diferenţiat, conform USB Implementers Forum (USB-IF), organizația creată pentru dezvoltarea și promovarea diferitelor formate USB.
Astfel, noile cabluri create pentru standardul USB PD 3.1 de 60W sau 240W vor fi marcate cu un logo care descrie în mod clar puterea maximă suportată.
În mod similar, cablurile USB4 care acceptă viteze de 20 Gbps sau 40 Gbps vor avea un nou logo care arată atât noile viteze pentru transfer de date, ci și viteza de încărcare suportată.
Noile marcaje vor fi prezente pe toate cablurile, încărcătoarele și ambalajele certificate. Acest lucru ar trebui să ajute consumatorii nu doar să afle care este puterea și viteza cablului USB achiziționat, ci și faptul că acesta este certificat de USB-IF pentru a respecta aceste standarde, scrie go4it.ro..
Comisia Europeană dă "tuşa finală" unui proiect de reglementare pentru impunerea unui încărcător de telefon universal.
"Să ai un încărcător universal care se poate cumpăra independent de marca telefonului permite economisirea de resurse şi simplificarea lucrurilor", a declarat comisarul european pentru Franceinfo.
"Ne aflăm în ultima linie dreaptă pentru a da tuşa finală acestui proiect. Nu cunosc calendarul cu exactitate, dar credeţi-mă, suntem în ultima fază", a adăugat ea.
CE prezintă acum legislația pentru a stabili o soluție comună de încărcare pentru toate dispozitivele relevante, cum ar fi smartphone-uri, tablete, camere, căști, difuzoare portabile și console de jocuri video portabile.
În ianuarie 2020, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie neconstrângătoare în favoarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile în Europa, în numele drepturilor consumatorilor şi mediului.
Ei au cerut atunci o legislaţie europeană în termen de şase luni, dar s-au lovit de mari reticenţe din partea industriei, cu Apple în frunte.
"Acest tip de normă este genul de lucruri la care putem şi trebuie să ne aşteptăm în Europa, noi toţi cetăţeni europeni şi utilizatori ai acestor diferite echipamente", a mai spus Margrethe Vestager luni, insistând asupra cantităţii mari de încărcătoare depăşite stocate în gospodării.
Întrebată despre intrarea în vigoare a planului european pentru impunerea de noi constrângeri marilor giganţi din domeniul digital, comisarul european a afirmat că îşi pune speranţele în preşedinţia franceză a UE, în primul semestru a lui 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu