Câciu, ANALIZĂ a programului economic al PSD: Este pentru prima dată când se propune acest lucru!

Adrian Câciu a analizat programul economic al PSD. 

"Am analizat programul pe economie propus de PSD și prima constatare pe care pot să o fac este că furnizează acel tip de program care are în centrul său schimbarea unor paradigme de filozofie economică mai ales în politicile de stânga:

Prima schimbare de paradigmă: Creșterea puterii de cumpărare este un efect al politicii economice și nu invers. Strategia investment-led-growth devine pilon principal de acțiune în timp ce abordarea wage-led-growth este gradualizată pe rezultatele economice obținute de investiții.

Programul este axat pe investiții majore în economia productivă cu câteva elemente inovative schimbând paradigma de finanțare de la consum către producție.

O altă paradigmă programatică este înlocuirea naționalismului economic de patriotismul economic. Practic oricine va produce în România, indiferent de natura capitalului (străin sau autohton) primește sprijin pentru activitatea productivă. Este o abordare cu totul nouă pentru social-democrati", transmite economistul Adrian Câciu.

Câciu: Este pentru prima oară când programele propuse sunt centrate pe încurajarea muncii

"Nu în ultimul rând cred că este pentru prima oară când programele propuse sunt centrate pe încurajarea muncii și sustinerea populației active din acest punct de vedere și nu pe alocarea de resurse pentru larga asistență socială cu adresabilitate generală.

Un alt pilon prioritar îl reprezintă absorbtia de fonduri europene dar și ceea ce am solicitat de multe ori și anume creșterea colectării veniturilor bugetare. Programul prezentat își propune să ajungă la un nivel de colectare de 33,7% din PIB în anul 2024.

Dar cel mai important lucru este că acest program își propune o creștere economică medie de 4,4% pe an a PIB real, respectiv o creștere cu 36% a PIB nominal care ajunge la 292 miliarde euro și o finanțare fără precedent a economiei naționale cu menținerea regimului fiscal actual. Adică fără să crească taxe!Convergența reală a puterii de cumpărare nu este uitată, aceasta ajungând la 80% din media UE în anul 2024", apreciază Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel