Câciu: Nimic nu îl obligă pe Iohannis sa desemneze un premier rapid

Sursă foto: Facebook Adrian Câciu
Sursă foto: Facebook Adrian Câciu

Președintele Klaus Iohannis poate desemna un premier chiar și în luna octombrie, susține Adrian Câciu.

„Să zicem că trece moțiunea. Ok. Guvernul Cîțu rămâne în funcție ca guvern interimar, cu atribuții limitate, respectiv de administrare (nu mai poate da ordonanțe de urgență).

Perioada aceasta poate dura până la 45 de zile sau până când un alt guvern este învestit de Parlament (care din cele două se întâmplă prima), potrivit Constituției României.

Nimic nu îl obligă pe președintele Iohannis sa desemneze un premier rapid, imediat după votul de la moțiune.

Iohannis poate desemna un candidat chiar și în luna octombrie.

Între timp, vor fi avut loc cele două congrese, de la PNL și de la USR Plus”, a scris, vineri seară, Adrian Câciu pe contul său de Facebook. 

„În contextul de care vorbesc există marea posibilitate ca Florin Cîțu să ajungă președinte PNL. Ei bine, hai sa vedem noi cum va negocia USR cu domnul Cîțu proaspăt ales președinte PNL sau cum vor fi negocierile cu echipa câștigătoare”, a subliniat acesta.

„Va fi o criză lungă și cu multe lacrimi. Eu așa cred”, a conchis Adrian Câciu. 

Amintim că reprezentanții USR PLUS au anunțat, vineri, 3 septembrie, că au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Decizia a fost anunțată la Parlament, după ședința coaliției de guvernare care s-a încheiat fără ca PNL, UDMR și USR PLUS să ajungă la un compromis.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu imediat după ce premierul a încercat să impună pe ordinea de zi a cabinetului programul Anghel Saligny.

Ulterior, ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost demis de premier.

În final, planul de investiții considerat de Dacian Cioloș și de Dan Barna drept „cel mai mare jaf din banii românilor” a fost aprobat de Guvern, în lipsa miniștrilor USR PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel