Placa galbenă din cadă și chiuvetă este o adevărată problemă pentru multe gospodine.
Dar știți că aceste pete galbene pot fi îndepărtate și fără utilizarea substanțelor chimice? Este suficient să folosiți o pastă universală, pe care o puteți prepara acasă din două produse.
Cu această pastă veți putea spălați cada și chiuveta, dar și curăța robinetele, care vor străluci.
Într-un bol mare puneți câte 5 linguri de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Pasta care are o consistență lichidă se aplică pe suprafața căzii sau a chiuvetei. Lăsați-o să acționeze 15 minute, apoi ștergeți cu un burete umed și clătiți.
Aplicați pasta și pe robinete, care vor străluci ca noi. Deci iată cum puteți curăța obiectele sanitare, folosind doar două produse ieftine.
Hota adună toate mirosurile din bucătărie, aburii și picăturile de grăsime. Dacă hota nu este curățată regulat, atunci foarte repede va fi acoperită cu un strat gros de grăsime și murdărie, iar filtrul va înceta să funcționeze eficient.
Un aparat electrocasnic murdar nu va putea reține aburii și grăsimea. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să respectați unele reguli și trucuri simple pentru curățarea hotei.
Elimină stratul de grăsime de pe recipientul pentru ulei: simplu, rapid și fără cheltuieli
Practic, pentru curățarea hotei se folosesc agenți de dizolvare a grăsimilor.
Săpunul de rufe este eficient pentru eliminarea grăsimii și a mizeriei. Într-un litru de apă fierbinte se dizolvă un sfert de săpun, dat prin răzătoarea grosieră. Înmuiați un burete în această apă cu săpun și curățați suprafața hotei.
Salteaua patului miroase urât? O poți împrospăta în câteva minute cu această metodă uimitoare
Suc de lămâie. O altă tehnică care vă permite să îndepărtați eficient petele și depunerile de grăsime de pe hotă este sucul de lămâie. Ștergeți suprafața hotei cu o jumătate de lămâie și lăsați să acționeze 5-10 minute. Apoi ștergeți hota cu o cârpă umedă. Dacă este necesar, repetați procedura de mai multe ori.
Vă explicăm cum să curățați rapid și eficient un covor murdar. Gospodinele pricepute spun că aveți nevoie de 10 minute.
Covoarele de lână sunt delicate, așa că trebuie șterse cu un burete, înmuiat în apă rece. Gospodinele pricepute spun că astfel de covoare pot reține mult praf, fiind mai murdare decât un vas de toaletă.
În plus, fibrele covoarelor ascund acarieni, celulele moarte ale pielii, părul animalelor de companie, insecte, bacterii și mucegai. De aceea covoarele trebuie spălate temeinic la fiecare șase luni.
Pentru a curăța eficient și rapid covorul de murdărie, gospodinele cu experiență recomandă să le spălați afară sub un jet de apă, deoarece doar presiunea apei îndepărtează murdăria adunată.
Amintiți-vă că toate covoarele trebuie să fie complet uscate înainte de a le pune în casă. În caz contrar, vă veți confrunta cu un miros de umezeală și mucegai.
Spălarea unui covor durează aproximativ 10 minute, în funcție de dimensiunea acestuia. Dar poate dura până la jumătate de zi până se usucă complet, mai spun gospodinele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu