Cadavrul unei fetițe desfigurate, lăsat de bărbați cu cagule sub o bancă dintr-un parc în Mangalia. Dan Antonescu explică de ce au riscat criminalii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cadavrul unei tinere a fost descoperit, duminică- dimineaţă, într-un parc de pe raza municipiului Mangalia, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, Olimpia Ceară. Un caz care a șocat România în contextul în care trupul neînsuflețit al fetiței era desfigurat și a fost plasat sub o bancă de bărbați cu cagule.

Potrivit Poliției, cadavrul, a cărui identitate nu a fost încă stabilită, prezenta urme de violenţă.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un parc din municipiul Mangalia, se află cadavrul unei persoane de sex femeiesc. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Cadavrul prezenta urme de violenţă, echipajul medical declarând, ulterior, decesul", a precizat oficialul IPJ Constanţa.

Antena 3 CNN precizează, citând martori, că trupul neînsuflețit a fost plasat sub o bancă din parc de către bărbați cu cagule. Parcul e monitorizat cu camere video. 

Dan Antonescu, specialist criminolog, a explicat faptul că e o chestiune de timp până vor fi identificați autorii șocantei crime. Primul pas e identificarea victimei.

Criminologul a răspuns și întrebării: De ce a fost plasat cadavrul acolo?

„În astfel de situații se urmează două piste principale. Prima e identificarea victimei și pe cale de consecință identificarea grupului de cunoscuți, relații, prieteni, dușmani, tot ce are legătură cu viața persoanei respective. În aceeași măsură se va încerca aflarea locului în care a fost comisă fapta. Martorii afirmau că în parc nu existau urme de sânge, doar pe cadavru. Asta înseamnă 99% că fapta a fost comisă în altă parte.

Autorii au riscat să transporte cadavrul în altă parte tocmai pentru că locul faptei are legătură directă cu ei. Dacă ar fi fost omorâtă în locuința ei, camera de hotel sau într-o altă zonă care ținea de victimă, ei nu mai riscau să transporte cadavrul. Dar s-au trezit cu un cadavru în locuința lor, sau în camera lor de hotel, ori într-un loc care are în mod cert legătură cu ei și atunci au fost nevoiți să se debaraseze de cadavru. Acestea sunt cele două piste de început.

Acele camere de luat vederi din parc vor ajuta foarte mult la stabilirea traseului celor care au adus cadavrul în zonă. De unde au venit, unde s-au retras. E o zonă bine acoperită cu multe camere de supraveghere. Din punctul meu de vedere cred că foarte curând vom avea și un cerc de suspecți. Dar repet, trebuie în primul rând să aflăm identificarea victimei”, a conchis criminologul Dan Antonescu, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel