Ce cadou să alegem cu o anumită ocazie?
De câte ori ne-am pus această întrebare, încercând să găsim cadoul potrivit cu care să ne surprindem rudele şi prietenii ? Dar în afară de ceea ce oferim, este foarte important şi ceea ce primim. Există cadouri despre care se crede că aduc ghinion şi multe necazuri, iar dacă ni se oferă astfel de daruri, cel mai bine este să nu le acceptăm.
Pentru superstiţioşi, de exemplu, cadourile constând în obiecte ascuţite ar trebui evitate. Acele sau cuţitele pot înţepa şi sunt sinonime cu nenorocirea şi durerea. Dacă primim în dar o broşă foarte frumoasă şi dorim foarte mult să o păstrăm, trebuie să o "plătim" simbolic, cu o monedă cu valoare minimă care transformă cadoul într-un schimb.
Acelaşi lucru este valabil şi în cazul cuţitelor şi foarfecelor, care pe lângă durere pot duce şi la despărţire, precum şi al batistelor, deoarece conform superstiţiei sunt asociate cu lacrimile.
De asemenea, legată tot de ideea de lacrimi este şi superstiţia privind dăruirea sau primirea în dar a perlelor, considerate "lacrimi" de scoici şi, prin urmare, simbol al tristeţii. În cazul în care dorim să dăruim astfel de obiecte, putem evita ghinionul, în schimbul unei monede. Credinţa care prevesteşte despărţirea se aplică şi în cazul ceasului.
Pantofii sunt un alt lucru pe care nu trebuie să îl acceptăm în dar: conform tradiţiei, aceştia ar fi o alegorie a distanţării oamenilor, mai ales a celor care îi dăruiesc, de cei care îi primesc. Un portofel frumos, dăruit prietenilor şi rudelor trebuie întotdeauna să fie făcut cadou cu bani înăuntru, indiferent dacă este o monedă sau o bancnotă, care reprezintă dorinţa ca acesta să nu rămână gol în viitor, conform Rador.
Vă recomandăm trei sfaturi practice şi utile pentru combaterea gândacilor din apartament.
1. Păstraţi casa curată. Ştim cu toţii că fiecare gospodină face curăţenie în casă, dar uneori acest lucru nu este suficient. În cazul în care aveţi gândaci în casă, ar trebui să acordaţi o atenţie deosebită zonelor unde se află aceste insecte. Aceste zone pot fi bucătăria şi baia. Faceţi curat în aceste zone de mai multe ori pe săptămână. Aruncaţi gunoiul des, verificaţi să nu existe firimituri sau altă hrană pentru aceste vieţuitoare, care ar favoriza dezvoltarea şi reproducerea lor.
2. Bicarbonatul de sodiu este un remediu foarte bun, atunci când adăugaţi bicarbonat de sodiu în apa pe care o utilizaţi pentru a curăţa podeaua. Apoi turnaţi-o în scurgerea de la baie, care este de cele mai multe ori refugiul gândacilor.
3. Frunzele de dafin sunt un alt remediu recomandat de experţi. Gândacii nu tolerează mirosul frunzelor de dafin, aşadar dacă le puneţi în diferite zone din casă, aceste insecte vor părăsi rapid locuinţa respectivă, conform Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News