Cafea cu unt. Gust surprinzător de bun! Rețeta care face senzație

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Ai încercat până acum rețeta de cafea cu unt? Nu știi ce ai pierdut. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare

- 15 mililitri de ulei de cocos

- 500 de mililitri de cafea deja preparată

- sirop de agave sau zahăr, după gust, care se adaugă la final

Cum se prepară

Într-un blender, adaugă cele trei ingrediente (untul bio, uleiul de cocos şi cafeaua) şi mixează-le până când deasupra se formează un strat de spumă, ca în cazul unei cafele latte, potrivit divahair.ro. Apoi, toarnă băutură în cana preferată şi îndulceşte-o după gust. Serveşte-o caldă.

Vezi și: Cum faci cafea spaniolă. Ceașca plină de aromă pentru diminețile de weekend: Rețeta

Ce să pui în cafea pentru o aromă deosebită

Pentru o experienţă specială, există câteva ingrediente pe care le poţi adăuga în cafea pentru a obţine o aromă mai intensă. Nucşoara are o aromă fină şi un gust dulce-iute. În Orient, nucşoara se adaugă în cafea şi ceai, iar grecii o combină şi cu scorţişoară. Pentru o savoare deosebită, poţi adăuga în cafea şi puţin cardamon. Pe lângă aromă, neutralizează substanţele toxice din cafea. Se pun 2-3 boabe la o ceaşcă sau un vârf de linguriţă dacă e deja măcinat.

De ce să pui ou crud în cafea

Se pare că această combinație este una foarte gustoasă și furnizează toți nutrienții de care ai nevoie la micul dejun, după cum susțin Dr. Oz și Dave Asprey, inventatorul cafelei cu unt. Pentru a-ți face o cafea bună și hrănitoare trebuie să mixezi în blender cafeaua fierbinte cu un ou și 1-2 lingurițe unt de cacao (unt obișnuit sau ulei de cocos). Nu este recomandat să adaugi lapte, zahăr sau îndulcitori artificiali. Însă poți adăuga puțin piper Cayenne, turmeric sau scorțișoară.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui albușuri bătute în laptele clocotit. Rezultatul obținut este senzațional

Câte linguri se pun la o ceașcă de cafea

Se pune apă în ibric. Când apa fierbe, se pune câte o linguriță plină-vârf pentru fiecare ceașcă. Dacă se fac mai multe cafele, se mai adaugă o linguriță la fiecare 4 cești de cafea. Când începe să se umfle cafeaua și să se formeze caimacul se lasă cafeaua în ibric pentru a i se decanta zațul. Sau se pot pun câțiva stropi de apă rece în ibric pentru ca zațul să se separe de cafea. La final, se adaugă zahărul în fiecare ceașcă. O linguriță de zahăr la o linguriță de cafea.  De asemenea, pentru un gust deosebit, poți adăuga o jumătate de linguriță de unt atunci când o prepari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel