Cafea la ibric, rețetă. Ingredientul SECRET care îi dă o aromă SPECIALĂ, sigur nu știai

Cafeaua la ibric este cea mai bună și aromată! 

Întâi de toate, trebuie să știi asta: cafeaua trebuie să fie foarte fin măcinată, aproape pudră.

Toarnă apă rece în ibric împreună cu zahărul, dacă obisnuiești să bei cafeaua îndulcită. Dacă adaugi zahărul după ce cafeaua este gata, riști să nu fie bine amestecat. După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, la foc mediu, ia ibricul de pe aragaz. Adaugă cafeaua în ibric: 1 linguriță/ceașcă și mirodenii dacă vrei să experimentezi.

Amestecă ingredientele, apoi pune ibricul pe foc și încălzește cafeaua până ce aceasta începe să facă spumă. În momentul în care bulele cresc ca dimensiune, este semn bun ca a fiert destul. Nu lăsa amestecul să fiarbă, vei pierde tot caimacul!

Lasă cafeaua să se răcească pentru câteva secunde. Încălzește-o din nou pe aragaz, fără să amesteci caimacul. Nu o lăsa să fiarbă.

Dacă vrei să creezi o licoare cu ceva în plus, îți sugerăm să adaugi în mix una din următoarele mirodenii: scorțișoară, cardamom sau masala chai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel