Urmărește emisiunea live


Cafeaua accelerează metabolismul și reduce acumularea de grăsime

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Potrivit unor noi cercetări, cofeina crește termogeneza (producția de căldură) și oxidarea grăsimilor, promovând o reducere a greutății și riscul de boli precum diabetul de tip 2 și obezitatea.
 

Alegeri prezidentiale 2024

Deși în trecut se credea că această băutură ar putea avea consecințe negative asupra sănătății, studiile au demonstrat de multă vreme existența unor efecte benefice asociate consumului ei.

Consumatorii obișnuiți par să fie expuși la un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare, hepatice și neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Nu numai atât, un studiu recent publicat în revista ”Nutrients” a demonstrat că la subiecții care consumă una până la trei căni de cafea pe zi, tensiunea arterială periferică este semnificativ mai mică decât la cei care nu consumă cafea, potrivit Today.

În plus, conform altor cercetări, un consum zilnic al acestei băuturi scade riscul de apariție a bolilor legate de adipozitate. În special, o meta-analiză a arătat că fiecare ceașcă suplimentară de cafea pe zi (o ceașcă medie conține aproximativ 70-150 mg de cofeină) reduce riscul de diabet de tip 2 cu 7%.

Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia, Universitatea din Bristol și Colegiul Imperial din Londra au demonstrat, cu dovezi clare, că toate băuturile pe bază de cofeină (deci cafeaua, dar și ceaiul și altele care o conțin) fără calorii sunt capabile să reducă acumularea de grăsime corporală, și deci riscul de diabet de tip 2 și obezitate.

Cofeina este un compus organic prezent în plantele de cafea, cacao, ceai, cola, guarana și în băuturile care le conțin. 

Cofeina crește termogeneza (și accelerează metabolismul)

Unele studii anterioare pe termen scurt au sugerat deja că aportul de cofeină duce la o reducere a greutății și a masei de grăsime. Acum, acest nou studiu oferă dovezi clare ale acestui efect pe termen lung.

Echipa de cercetare susține că acest efect se datorează modului în care cofeina crește termogeneza (producția de căldură) și oxidarea grăsimilor (transformarea grăsimilor în energie) în organism, care joacă un rol important în metabolismul general. În acest fel, se promovează reducerea în greutate.

”Totuși este, de asemenea, important de reținut că efectele cofeinei asupra organismului nu sunt toate pozitive, ceea ce înseamnă că trebuie să fii atent atunci când consumi cafea”, au mai adăugat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel