Cafeaua, asociată cu geniul. Ce artiști beau zeci de cafele pe zi

Cafeaua este cunoscută a reîmprospăta activitatea cerebrală, ajutând la o mai bună concentrare. În plus, ritualul de preparare al cafelei servește drept o poartă de acces către creativitate. Acesta pare să fie și motivul pentru care geniile au devenit dependente de cafea.

 "Cafeaua alunecă încet în stomac și deodată agitația generală se declanșează. Ideile încep să mărșăluiască precum batalioanele Marii Armate (a lui Napoleon - n.r.) pe câmpul de luptă și începe bătălia. Amintirile încep să se desfășoare în galop ca aduse de vânt. Cavaleria ușoara a comparațiilor desfășoară o sarjă magnifică, artileria logicii își mobilizează trenul și muniția, valuri de profunzime se declanșează precum muschetele. Hârtia începe să se acopere cu cerneală; căci bătălia a început și se va sfârși în torente de lichid negru, la fel cum bătăliile adevărate sfârșesc în dâre imense de praf de pușcă", nota Honore de Balzac în "Plăcerile și Neplăcerile Cafelei".

Beethoven număra boabele de cafea, pentru o doză precisă

Cafea este ceea ce îi reunește pe Beethoven și Proust, Glenn Gould și Francis Bacon, Jean-Paul Sartre și Gustav Mahler, potrivit slate.com.

Balzac obișnuia să bea aproximativ 50 de cafele pe zi, astfel că, la 51 de ani, a murit de insuficiență cardiacă.

Potrivit slate.com, cartea "Vrăjitorul din Oz" a fost scrisă de Frank Baum, care își începea ziua cu patru sau cinci cești de cafea tare cu frișcă și zahăr înainte de micul dejun.

Matematicianul Paul Erdos lucra ore întregi alimentându-se cu espresso și tablete de cafeina. "Un matematician este o mașină pentru a transforma cafeaua în teoreme", spune Erdos.

David Lynch, purtător de cuvânt internațional pentru MT, ajungea la șapte cești de cafea pe zi.

Modul de preparare al cafelei, ritualul neobișnuit

Alți artiști consumau cantități moderate de cafea, dar aveau ritualuri elaborate de pregătire. Micul dejun a lui Beethoven consta în cafea, pe care el însuși o făcea cu mare grijă. Beethoven considera că o cafea este bună dacă are 60 de boabe de ceașcă și obișnuia să numere boabele pentru o doză precisă.

Filozoful danez Soren Kierkegaard "a avut propriul său mod, destul de ciudat, de a avea de cafea", potrivit biografului Joakim Garff. Consuma cafea cu foarte mult zahăr, Garff susținând că făcea în cafea "o piramidă albă de zahăr".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel