Cafeaua de dimineață. De ce să nu o bei imediat după ce te-ai trezit. Orele la care chiar este eficientă

Cafeaua de dimineață. De ce să nu o bei imediat după ce te-ai trezit. Orele la care chiar este eficientă / Foto: Pixabay
Cafeaua de dimineață. De ce să nu o bei imediat după ce te-ai trezit. Orele la care chiar este eficientă / Foto: Pixabay

De ce nu ar trebui să bei cafea imediat după trezire. Sigur nu știai asta!

Mulți dintre noi nu își pot începe ziua până când nu beau o ceașcă de cafea. Însă, un specialist neurolog susţine că această băutură nu are efect maxim când este consumată la prima oră, scrie Realitatea.net. Astfel, chiar dacă nu putem funcționa ok fără cafeaua de dimineață, nu ar trebui să o bem chiar imediat după ce ne-am trezit, ci să mai așteptăm un pic. Cafeaua este eficientă dacă este băută între orele 9:30 şi 11:00.

Dr. Steven Miller, neurolog la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Maryland, a explicat că o cafea este bine să fie consumată atunci când nivelul de cortizol din organism este scăzut, deoarece cofeina interacţionează cu acest hormon. Persoanele care și-ar bea cafeaua între orele 8-9, atunci când nivelul de cortizol este crescut, ar dezvolta toleranţă la cofeină, făcând-o mai puţin eficientă. Potrivit specialistului, nivelul cortizolului în organism este mai mare imediat ce o persoană se trezeşte din somn, dar începe să scadă la aproximativ o oră după aceea.

De asemenea, conform medicului american, cafeaua trebuie evitată în jurul prânzului şi între orele 17:30 - 18:30.

Combinația toxică care te poate pune în pericol. Ce să nu adaugi în CAFEA

Există persoane care preferă să adauge alcool în cafea uneori, fără să știe că această combinație nu este sănătoasă și ar trebui evitată. Acest lucru este valabil și dacă cafeaua este băută după consumul de alcool, pentru a te "trezi".

Unii specialiști spun că amestecul dintre cafea şi alcool este toxic şi afectează calitatea raţiunii mai mult decât ar face consumul de alcool singur. Amestecul dintre alcool și cafea poate schimba modul în care unele persoane să perceapă limitele consumului, ceea ce ar putea deveni periculos pentru organism.

Cofeina crește tensiunea, pulsul și poate cauza palpitații si puls neregulat, în timp ce alcoolul încetinește funcțiile creierului. Chiar dacă alcoolul continuă să îți încetinească creierul, tu începi să simți că ai mai multă energie și să nu te mai simți beat. Așa că vei fi tentat să mai dai pe gât un păhărel. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel