În comuna Drajna de Jos, județul Prahova, cu aproximativ trei săptămâni în urmă, o familie și-a găsit caii cu limbile tăiate, într-o baltă de sânge. Mostruozitatea, greu greu de înțeles, nu a dus la niciun rezultat în vederea găsirii vinovaților.
Autor: Ana-Maria ȘincaCei trei cai au fost ținta bestialității unor consăteni, despre care membrii familiei spun că în ziua precedentă le-au adresat amenințări cum că vor avea de suferit. Și aproape așa a fost, de suferit au avut cei trei cai, dintre care un mânz, pentru că limbile lor au fost tăiate cu monstruozitate de oameni pe care autoritățile nu se străduiesc să îi găsească și să îi pedepsească.
Medicul veterinar local nu mai acorda nicio șansă la viață mânzului, Jake, iar iepei Schila și calului Cezar nu le putea acorda ajutorul necesar. Stâpânii, înspăimântați, refuzau ideea de a își duce cei trei companioni la abator.
Echipa fundației de protecție a animalelor, Vier Pfoten, a fost alertată de această oribilă întâmplare și s-a deplasat de urgență în Drajna de Jos. Medicii veterinari de la Vier Pfoten au constatat că animalele erau într-o stare deosebit de gravă; jumătate din limba mânzului, Jake, fusese tăiata, iar mamei lui, Schila, cât și calului le-au fost secționate limbile profund, în mai multe locuri.
Medicii Vier Pfoten au oferit îngrijiri de urgență celor doi cai maturi, astfel Schila și Cezar au rămas în îgrijirea proprietarilor, iar fundația le oferă în continuare tratamentul postoperator necesar până la însănătoșire.
Mânzul a fost preluat și dus la un club de echiație din Corbeanca. Acolo Jake a fost operat în cursul zilei de 22 august, iar acum se află în stare bună, medicii fiind optimiști cu privire la șansele sale de însănătoșire. După perioada de recuperare, mânzul va fi oferit spre adopție.
Vinovații, pentru că stăpânii sunt de părere că era imposibil ca un singur om să facă așa ceva unor cai tineri, îngrijiți și puternici, sunt de nedescoperit și de negăsit.
Chiar dacă au trecut trei săptămâni, oamenii sunt încă îngroziți de asemenea fapte și de eșecul autorităților în a pedepsi vinovații, chiar dacă posesorii cailor i-au identificat.
Conform legii privind protecția animalelor nr. 205/2004, cu modificările ulterioare, provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace reprezinta cruzime față de animale și este considerată infracțiune, pedeapsa fiind închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă penalăde la 1.000 lei la 10.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News