"Câine de mare" filmat în Portul Constanţa. Seamănă cu un rechin

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Un "câine de mare", înrudit cu rechinul, a fost filmat în portul Constanţa, la suprafaţa apei.
 

Imaginile, publicate de Ziua de Constanţa, au adunat mii de vizualizări în doar câteva ore. Cu toate astea, spun specialiştii, nu sunt motive de îngrijorare, pentru că rechinul filmat la Constanţa nu este unul periculos. 

"Acest rechin, acest câine de mare, care trăiește la ape adânci mai reci, nu prea vine la mal din cauză că nu-i place apa caldă. Iarna însă vine, mai ales din motivele reproductive. E un rechin inofensiv, nu e periculos. Un rechin care se hrănește cu pești, care trăiește pe fundul apei, în special în zonele mai adânci. Nu ne deranjează cu nimic, ci îmbogățește Marea Neagră și cumva face parte din acel eșalon terțial sau vârful lanțului trofic. Deci nu trebuie să ne îngrijorăm, sunt buni şi sănătoși pentru Marea Neagră”, spune biologul Adrian Bîlbă, citat de Adevărul. 

Youtube video image

Câinele de mare nu e chiar un rechin, ci o rudă a acestei specii 

Chimeriformes, sau "câinii de mare", sunt pești cartilaginoși, înrudiţi cu rechinii și pisicile de mare, dar cu caracteristici distinctive. Aceștia au o formă a corpului mai ciudată și capete asemănătoare cu cele ale mamiferelor. De obicei, acești pești trăiesc la adâncimi mari în oceane și pot avea aparențe destul de bizare.

În comparaţie cu rechinii oceanici, câinele de mare, rechinul specific Mării Negre, are o talie mică. Dimensiunile la care ajung de regulă masculii sunt de cel mult 1-1,5m, femelele în schimb ajung până la 1,5m, arată site-ul pescariamarasteni.ro.

Mereu agitat, câinele de mare trăieşte mai mult solitar, grupându-se în număr mic numai în timpul reproducerii. La țărmul nostru se apropie începând din luna martie şi până în noiembrie. De obicei este semnalat în larg la 50-70 m adâncime, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel