Isteț, blajin și dornic să facă pe plac, câinele Golden retriever excelează ca animal de companie.
Publicitate
Într-o ediție a emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, specialiști au discutat despre Golden Retriever, una dintre cele mai populare rase de câini la nivel global.
Bunele maniere, blândețea și prietenia sunt etaloane pentru această rasă. Acesta câine are multe de oferit, în fiecare zi surprinzând cu ceva nou.
În cadrul emisiunii, s-a precizat că „sunt cei mai îndrăgiți căței, potriviți pentru familii, în special pentru copii. Sunt lipicioși. Le place să alerge, să înoate. Pot fi folosiți pentru persoanele cu dizabilități, pentru căutare și salvare după cutremure, dar necesită un tratament special de doi, trei ani. Distrug lucruri în casă doar dacă nu li consumă energia. Nu latră mult, ei vor să se joace. Se înțeleg foarte bine cu alte animăluțe.”
De asemenea, s-a precizat că „pot sta și la apartament, îți trebuie doar timp să-i scoți afară, să-i plimbi cel puțin o oră, să-și consume energia. Când ești plecat de acasă, în general dorm. Când sunt mai mari, stau liniștiți. Au nevoie de o hrană premium, au nevoie de suplimente pentru articulații, au nevoie de îngrijirea blăniței.”
Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.
Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul „biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.
Cățelul tău te fixează cu privirea? În majoritatea cazurilor, cățelul vrea mâncare sau atenție. Însă o explicație mai complicată se referă la legătura emoțională dintre om și cățelul său.
Prin menținerea contactului vizual, cățelul eliberează endorfine, substanțe chimice produse în mod natural de sistemul nervos. Acționează drept un stimulent al fericirii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu