Câinele tău a înghiţit un corp străin? Ce-i de făcut şi când devine o urgenţă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Câinele tău a înghiţit o clamă, o baterie sau un nasture? Nu te panica! Iată ce e bine să faci în primele ore!

Dacă ţi-ai surpins câinele înghiţind un corp străin, este important să acționezi rapid pentru a preveni complicațiile și pentru a asigura siguranța animalului tău. Iată câțiva pași pe care îi poți urma, potrivit thesprucepets.com:

Păstrează-ți calmul: Încearcă să rămâi calm pentru a putea lua decizii bune pentru câinele tău.

Fă cercetări: Dacă ai văzut câinele înghițind un obiect sau bănuieşti că a făcut asta, încearcă să afli cât mai multe detalii despre obiectul înghițit, dimensiunea și compoziția acestuia.

Contactează medicul veterinar: Dacă obiectul înghițit pare a fi periculos sau dacă ai dubii cu privire la siguranța animalului tău, sună la medicul veterinar imediat. Dacă medicul veterinar nu este disponibil, contactează o clinică veterinară de urgență.

Nu încerca să induci vărsături: În unele cazuri, inducerea vărsăturilor poate fi periculoasă, în funcție de obiectul înghițit și de situația câinelui. De aceea, este important să consulți medicul veterinar înainte de a încerca această metodă.

Urmărește simptomele: Dacă animalul nu pare să aibă dificultăți în respirație și nu prezintă simptome severe imediat, poți să îl supraveghezi în mod atent pentru semne de disconfort sau simptome neobișnuite. Dacă observi orice schimbare în comportamentul sau starea sa de sănătate, mergi imediat la medicul veterinar.

Nu încerca să scoți obiectul: Nu încerca să scoți obiectul din gâtul câinelui cu forța, deoarece acest lucru poate agrava situația. Lăsați profesioniștii să decidă cea mai bună cale de acțiune.

Supraveghează cu atenție: Până când poți ajunge la medicul veterinar sau primești îndrumări, supraveghează atent comportamentul și starea câinelui tău. Dacă observi schimbări dramatice sau simptome severe, ca pierderea conștiinței sau dificultăți de respirație, mergeți imediat la o clinică veterinară de urgență.

De reţinut că bateriile sunt extrem de periculoase pentru că pot coroda în stomacul câinelui, la contact cu acidul gastric.

Aminteşte-ți că fiecare situație poate fi diferită și este important să primești sfaturi profesionale de la medicul veterinar pentru a lua decizii informate și sigure pentru câinele tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel