Câinele te privește insistent? Iată care ar putea fi motivul

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Dacă patrupedul tău te privește insistent, adesea fără să clipească, s-ar putea să te întrebi dacă te privește cu dragoste și afecțiune sau dacă încearcă doar să-ți atragă atenția pentru a-ți comunica ceva. Unii stăpâni ar putea crede că este un comportament drăguț, în timp ce alții ar putea considera că este puțin ciudat, dar privirea câinelui cu siguranță are o semnificație.

De ce câinele te privește insistent

Pot exista mai multe motive, dar de obicei este pentru că vrea să știe ceva sau încearcă să-ți transmită ceva. Cel mai probabil este din unul dintre următoarele motive:

  • Vrea să știe ce faci sau ce vei face în continuare
  • Este confuz în legătură cu ceea ce faci sau ce aștepți de la el
  • Dorește ceva de la tine, cum ar fi mâncare, afecțiune, să meargă la plimbare sau să meargă la toaletă
  • Te iubește

Vrea să știe ce faci sau ce vei face în continuare

Câinele este foarte bun la a-și înțelege stăpânul. El observă limbajul tău corporal și îți analizează expresiile faciale pentru a-l ajuta să înțeleagă ceea ce gândești și ce simți. El depinde de tine întru totul. Înțelegerea comportamentului tău îl ajută să înțeleagă ce se întâmplă și ce va urma. Câinii sunt excelenți în a-și aminti obiceiurile noastre zilnice, dar adesea se uită la noi pentru a încerca să își reconstruiască acțiunile. Deci dacă te îndrepți spre ușa din față, te pregătești să iei poșta, să părăsești casa sau să îl duci la plimbare?

Pe lângă faptul că te privește cu atenție, cel mai probabil el folosește și celelalte simțuri pentru a obține informații suplimentare. Ascultă tonul vocii tale și ar putea să își folosească incredibilul simț al mirosului pentru a înțelege cum te simți.

Este confuz

Câinele tău poate părea adesea un cititor de gânduri, dar deoarece nu vorbește limba ta, probabil ca îi este dificil să înțeleagă întotdeauna ce se întâmplă. Uneori, câinele tău s-ar putea uita la tine pentru că pur și simplu nu are nicio idee despre ce se întâmplă sau ce se așteaptă de la el. Privindu-te cu atenție îl ajută să colecteze informații pentru a înțelege mai bine situația. Dacă i-ai cerut câinelui să facă ceva și el doar se uită la tine, s-ar putea să nu fie pentru că este încăpățânat, ci pur și simplu poate avea nevoie de încă o sugestie de la tine pentru a-l ajuta să înțeleagă. 

Încearcă să-ți transmită ceva

Dacă patrupedul tău te privește, este posibil să încerce să-și atragă atenția sau să-ți "spună" ceva important pentru el. Câinii au ochi foarte expresivi care sunt foarte buni la a te convinge să îi ajuți. Cum să le reziști?

Poate nu îți dai seama, dar câinele tău a învățat că dacă se uită la tine într-un anumit fel, atunci cel mai probabil îi vei oferi ceea ce își dorește. Aceasta poate fi o gustare, o mângâiere, o îmbrățișare, o jucărie sau să-l scoți la plimbare sau la toaletă.

Deși privirea insistentă te poate face să te simți inconfortabil, este un comportament mult mai bun decât lătratul, mestecatul sau mușcatul pentru a atrage atenția. Dacă te simți adesea nedumerit de ceea ce își dorește câinele tău, ai putea să îl ajuți prin antrenament să facă activități specifice atunci când vrea anumite lucruri, cum ar fi: să aducă lesa dacă vrea să iasă la plimbare sau să meargă la bolul lui dacă vrea mâncare.

Te iubește!

Uneori, câinele folosește contactul vizual pentru a-ți transmite cum se simte, iar în mare parte din timp, acesta este modul lui de a spune că te iubește. S-a descoperit că privirea iubitoare a unui câine eliberează un "hormon al bunăstării" cunoscut sub numele de oxitocină.. Acest hormon vă ajută pe amândoi să vă simțiți fericiți și relaxați și vă ajută să dezvoltați și să mențineți acea legătură emoțională strânsă care face ca relația voastră să fie atât de specială.

Deci, atunci când te uiți iubitor la câinele tău și el se uită înapoi în ochii tăi, cel mai probabil îți transmite că sentimentul este reciproc, potrivit Thekennelclub.org.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel