Dieta vegană este cea mai sănătoasă pentru câini. Au făcut mai puține drumuri la veterinar

Fotografie creată de Anna Bondarenko, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Bondarenko, de la Pexels

Potrivit noilor cercetări efectuate de Universitatea din Winchester, alimentele vegane sunt cele mai sănătoase și mai sigure pentru câini. Cercetătorii britanici au ajuns la această concluzie (neașteptată) după ce au examinat un eșantion de 2.500 de câini timp de 1 an.

Rezultatul studiului a arătat: câinii care au fost hrăniți exclusiv cu alimente vegane de către stăpânii lor au avut mai puțină nevoie de a fi duși la veterinar pentru diferite afecțiuni, potrivit unui articol publicat de Vanity Fair.

Situația este diferită pentru câinii hrăniți cu diete convenționale, deci cu o prevalență clară a alimentelor preparate cu carne: mai multe medicamente și mai multe controale în clinica veterinară.  

Profesorul de la Universitatea din Winchester, Andrew Knight, autorul studiului, a confirmat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma concluziile și mai ales pentru a înțelege rezultatele pe termen lung ale dietei vegane pentru câini.

Ceea ce contează, ca și pentru noi, oamenii, este să eviți să o faci singur și să trecem la un plan de masă cu sfatul medicului veterinar, pentru a evita deficiențele nutriționale.

Cu siguranță interesul multor proprietari de câini pentru dietele vegane este o problemă foarte actuală. Deja în 2020, agenția de piață Mintel a publicat un raport care a evidențiat boom-ul hranei pe bază de plante pentru câini.

O tendință care continuă să crească, datorită dorinței din ce în ce mai mulți oameni de a reduce impactul asupra mediului al agriculturii intensive.

De ce câinele tău e în depresie

Cauzele depresiei la câini

Când intervin schimbări majore în rutina zilnică, întregul univers al câinelui este dat peste cap. Schimbarea locuinței poate duce la depresie. Stăpânul favorit lipsește mai mult de acasă și altcineva îi ia locul pentru plimbările zilnice, plecarea copiilor la școală în alt oraș, decesul stăpânului sau a unuia dintre membrii familiei - toate duc la depresie, notează zooland.ro. Sosirea unui bebeluș în familie sau a unui alt animăluț care atrage toată atenția poate fi extrem de supărătoare pentru câine.

Acordați mai multă atenție câinelui, jucați-vă cu el. Dacă aveți mai mulți câini în familie, distribuiți în mod egal dragostea și atenția.

În cazul în care nimic nu pare să explice această stare a câinelui, luați legătura cu medicul veterinar.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel